Kategoriarkiv: Opel Cup

Starterna, tankar och reflektioner – Opel Cup 2015!

Nu ska jag försöka få till någon slags summering av helgen. Jag lyckades dra på mig en förkylning och har haft ett seminarium nu på morgonen som tog all kraft, men nu så!

Jag måste börja med att tacka Urban, hela Nordmarken Motor och Opel som har möjliggjort denna fantastiska tävling. Det är så unikt, en sådan möjlighet att som glad amatör faktiskt ha chansen att vinna en bil, på en vanlig dressyrtävling! Det jobbet som de och Värmlands Ridsportsförbund lägger ner på detta, det är beundransvärt och väl värt att hylla! Hammarö Ryttarförening har även de gjort ett superjobb med allt arrangemang runt denna helg, bättre lämpad tävlingsplats till cupfinalen är svår att hitta här i Värmland.

Hur gick det för oss då? 

Om vi börjar med lördagens start. Det var en Msv A:1 och jag testade att rida den på träns. Jag var nöjd efter framridningen, men hon var aningens spänd innan vi kom in på banan. Jag fick inte riktigt till den där sista eftergiften, och hon blev lite stark mellan varven. Domarna efterlyste överlag mer eftergift i programmet, och det håller jag med om. När hon är så, tar hon inte byteshjälpen tillräckligt, vilket resulterade i ett missat byte, och en katastrofalt vinglig och allt annat än korrekt serie. 😉
Domare C: Ganska trevliga gångarter, men kort i skritten. Ostadig i formen, inte helt eftergiven.
Domare M: Trevlig häst! På rätt väg i sin form, men behöver bli säkrare i svårigheterna.
Domare H: Mkt trevlig häst! Behöver lösgöras mer i sidorna och komma till en tydl. eftergift.
Totalt blev det 60,5%.

Inför debuten i St George igår satte jag på kandaret igen. Mest för att jämföra vilket som kändes bäst. Mini kändes superfin på framridningen, och vi fick hjälp av Anki (det fick vi båda dagarna, vilken LYX!), och då fick vi till både piruetterna samt bytena bra. Inne på banan tyckte jag att vi hittade ett lite bättre flyt, men jag hade henne kanske inte helt fram till handen.

Det blev mycket småmissar, men vad tusan! Det var ju debut! Jag har ridit programmet en gång i hela mitt liv, det var i torsdags. Slutorna i galopp fixade vi okej, men höger sluta blev allt väl ojämn, men jag hade inte trott att vi skulle fixa det överhuvudtaget.
Piruetterna var jag ganska nöjd med, men hon behöver bli starkare för att orka mer.
De där serierna då… 😉 Ja, första serien i vart fjärde är jag faktiskt nöjd med! Ett felbyte, men det var nog den rakaste serien vi har gjort. Sen blev bytena i vart tredje pannkaka. Mini bytte en gång, sen tyckte hon det räckte och sprang i någon slags sluta i stället. Jag fick henne på andra tankar tillslut, men då hann vi inte med, så det blev ju inte alls bra – som ni kommer se på filmen.
Domare H: Tappar 3-takten i galopprörelserna, ngt kort skritt. Kan vara lite mer eftergiven särskilt i galoppen.
Domare C: Nätt, fin häst och trevlig sits. Önskar lite mer bärighet och säkerhet i piruetter och serier.
Domare M: En trevlig häst! Som måste bli mer engagerad och intresserad av uppgiften.
Totalt blev det 61,18%! Vi red alltså på godkända procent i vår första St George – det hade jag faktiskt inte vågat tro på! Jag är så NÖJD! 😀 (Domare C hade oss på 62,8%, vi gillar henne! 😉 )

Film från St George-starten:

Nu är det gjort! Vi har en start kvar i år, en Msv A:1. Sen blir det träning hela vintern – nästa år, då ska vi vara starkare än någonsin! (Om vi får hålla oss friska och pigga å allt sånt där! 🙂 )

IMG_5368 Vätskepaus i framridningen! Lika glada båda två tydligen!IMG_5373 Ser hon inte väldigt stor ut här? Eller har jag krympt?! Mycket kan hända när man passerat 30, så man vet ju aldrig…IMG_5379 Här hängde bakbenen med iallafall! 🙂IMG_5423 IMG_5430Vi tackar Opel Cup för i år! 

//Emma

Går det alltid bra?!

Jag vet att bloggen känns lite halvtrist nu. Jag har inte så mycket att blogga om, jag gissar att Maria har ännu mindre. 😉

Mini och jag ska tävla till helgen i Opel Cup-finalen. Det ser jag fram emot med blandade känslor. Visst är det spännande med just final-delen, se vem som vinner osv. Men Mini är INTE i toppform just nu. 🙁

Hon är inne i en typiskt period av ”sista brunst – sätter vinterpäls – glömt bort bakbenen – vill helst äta”-period. Inte alls kul och inte allt motiverande att försöka få en sådan Mini att jobba rätt. Jag tror att det är en spärr vi måste komma över, så det lockar inte heller att låta henne vila ut det, eller bara gå i skogen.

Efter denna helgen ska vi iallafall åka till tandläkaren och kolla av munnen, då ska jag passa på att få lite nya recept på lugnande medel, sen blir det nog en klippning. Hon fäller inte alls just nu, men har fått en hel del päls, och blir jättesvettig efter varje pass.

Och för att gnälla lite till, syftar till rubriken här. Jag läser en del bloggar mellan varven, och slås av att vissa verkar det ALLTID gå så himla bra för? Varje dag? Hela tiden? Det gäller ju även Instagram, där man kan läsa under alla bilder att hästen går i byten i varje, passage och piaff som den aldrig gör något annat. (Och ändå tävlar Msv B?)
Jag vet inte om dessa människor har turen att ha hästar som aldrig har en dålig dag, eller om de som ryttare aldrig gör något misstag. Grattis till er isåfall!! Jag gör massor av misstag i min ridning, som jag får rannsaka mig i mellan varven, och Mini är som sagt inte heller alltid på topp.

(Nu syftar jag inte på proffsen, som har ridning och hästar som inkomst. Det är klart att de bara vill visa upp den fina sidan, det hade jag också gjort! Jag pratar om hobbyryttarna, de som är som jag! 🙂 )

Jag vill tro att man som ryttare kommer vidare i sin ridning när man just kan se det där som inte är bra, när man kan se att ens ögonsten faktiskt har brister. Eller har jag fel? Det är ju bristerna man måste jobba på, och faktiskt ta till sig när det uppdagas!

Nu ska jag försöka motivera Mini till att springa fint för Anki ikväll, och motivera mig själv till att det ska bli så kul att tävla till helgen! 😉

IMG_5045Heja oss!

//Emma

Vi kämpar på!

Mini har fått riktigt bekänna färg nu i två dagar! Igår red vi ett riktigt genomkörar-pass för Anki, där hon fick bli aktivare i bakbenen, utan att lägga sig på i handen. Jag fick rida mycket slutor i galopp, och vara jättenoga med att verkligen starta slutan genom att hålla kvar i yttertygeln. Hon ska inte välta in i en sluta, och för att ännu mer förhindra det så fick jag rida ett par öppna-steg innan. I slutet blev Mini jättefin och verkligen rundade till sig och galopperade med lugna, luftiga språng. Dit vill vi komma, men dit är det lång väg! 🙂

Idag fick hon nya skor på morgonen, och blev varmskodd för första gången i vaket tillstånd! Det gick riktigt bra, fast hon var aningens skeptiskt till lukten. Men hon stod still iallafall! Jag måste än en gång hylla min hovis; han var där 10 minuter för tidigt och skickade fakturan till mejlen en timme efter skoning! Guld! Jag hade en hovslagare som inte skickade fakturor på över ett år, trots påminnelse. Det blev många pengar att betala på en gång det…

Nog om det! Vi körde en upprepning på gårdagens träning idag, och Mini fick kämpa ännu en gång. Det kändes riktigt bra tillslut, och hon gjorde superfina piruetter åt båda hållen, där jag verkligen fick igenom böjningen ordentligt. Vi tränar ju nu för Opel-finalen, en final där vi verkligen inte har i toppstriden att göra, vare sig i cupen eller i vår nivå. De andra som jag tävlar mot i Msv A/St George har alla mycket mer erfarenhet i de klasserna, vi har ju inte ens startar George än. Men det ska bli jättejättekul att vara med, och fantastiskt spännande att se vem som glider hem i Opeln! Jag har ett par favoriter till seger, men det kan ju komma någon som slår från underläge, vem vet? Det är ju trots allt hästar vi håller på med, då kan allt hända det vet vi! 🙂

IMG_8586.JPG IMG_3579

//Emma

Dagens start!

Hon gillar nog att tävla min Mini! 🙂

När vi kom in på banan la hon till en extra växel framåt, och tuffade på i en väldig fart! Jag kunde ha stämt av lite mer mellan varven, men vi fick inte någon direkt miss förutom i serien där hon bytte efter fram i ett byte – inte hela världen!

Vi red alltså en Msv A:1, första starten sedan innan skadan. Jag är så himla nöjd med känslan hon gav mig! Så pigg, så glad och hon försökte verkligen göra sitt bästa! Vi kan mer och vi kan bättre, men inte just nu. Vi måste få lite mer tid att bli starka, grejerna kan hon.

Resultatet blev 62,5%, jag hade gissat på ungefär 2% mer.

IMG_9447

Jag har nog aldrig fått ett protokoll med så många 6:or, tror vi hade det rätt igenom hela galoppen (förutom serien då; 5,5). Lite halvtråkigt kan jag tycka, men så är det! Känslan stämmer inte alltid överens med vad domaren tycker, och det visar väl att man inte alltid tycker lika. Jag ska visa Anki filmen och se vad hon säger.
Däremot bestämde jag mig ganska omgående att stryka mig till morgonens St George. Dels har Mini presterat super idag, och eftersom hon inte är i full tävlingskondis ska hon då inte behöva gå en dag till. Sen är det samma domare imorgon, och eftersom vi inte hade tillräcklig samling och styrka idag, så lär vi definitivt inte ha det i en svårare klass, en dag efteråt! 😛
Vi tar nya tag och tränar vidare. Nästa start blir om ungefär 3 veckor!

IMG_9427 Man före knoppningIMG_9429

Man efter! Herrejisses vad krångligt det var att sy! Eller ja, det hade det kanske inte varit om Mini inte skakat på huvudet för hon tyckte att tråden kittlades på halsen, eller om nålen hade vart 5 cm längre. Nästa gång skaffar jag en nål a´la virknål, så kanske det går bättre…

IMG_9434 IMG_9437Vi hade bästa supporten iallafall, min brorsdotter Thilde älskar Mini och tyckte hon var väldigt fin i sin pannluggs-knopp. ”Wooow” utbrast hon och drog tag i den. Mini tyckte det var jätteskönt och höll på att somna där ett tag. 🙂

IMG_9438Och en film! Välj gärna HD!

//Emma

 

Pepp!!

Idag börjar skolan igen, efter nästan 3 månaders uppehåll. Jag börjar termin 5 på Sjuksköterskeprogrammet, och om 10 månader ska jag vara en färdig sjuksköterska…! Herrejisses, det känns som jag började igår?!
Det ska bli kul att komma igång igen iallafall!

Mini flyttar tillbaka till Sörmon igen på onsdag eller torsdag, detta med blandade känslor. Vi trivs så otroligt bra på Grava-Rud och Mini älskar sin stora fina gräshage, och att vara ute från morgon till kväll. Det enda vi saknar är ett ridhus, något som kommer behövas för vår del nu när regnperioderna börjar.
IMG_9212.JPG IMG_9104.JPGJag försöker också att hitta all inspiration och känsla för kommande starter till helgen! Just nu känns vi mil ifrån klara att starta ens en Msv A, men jag hoppas att vi hittar det under veckan… Vi får mest ta det som en träning och jag vill gärna prova att starta en St George innan Opel Cup-finalen (om vi kommer med). Det känns inte så kul att debutera på en final, även om vi förmodligen kommer toksist i det sällskapet som är med! 😉

Idag ska vi till Sörmon för att träna för Anki, det första av förhoppningsvis två träningar denna vecka. Mini ska även få ett bad efter, hon är skitigare än någonsin efter en sommar utan duschmöjligheter och utan täcke. (Jag kan räkna på en hand hur många gånger hon har haft täcke de senaste 3 månader! Mini älskar´t!)

Nu; TÄVLINGSPEPP!

IMG_8697.JPG IMG_8695.JPG IMG_8674.JPG IMG_8548.JPG IMG_3310 IMG_3330 IMG_3336 IMG_3342

//Emma

Opel Cup besökte Sörmon!

Eller ja, Opel-bilen har sett Sörmon ett antal gånger förr, men just ikväll var det lokala dressyrtävlingar i vårt hemmastall!

Vi kollade in LB:n, där det var många starter men inte så väldans många som var deltagare i cupen. Tråkigt att inte fler LB-ekipage har anmält sig, alla har ju lika stor chans att vinna, och hur ofta har man chans att vinna en bil i LB?! (Eller i vilken klass som helst som inte är världscupen…!)

Hursom! Vi hittade två ekipage som är med och slåss om finalplats (några mer var med, men de missade vi). Tyvärr tyckte min inställning på kameran att jag var för långt bort, så det blev lite för suddigt för min smak.
Här ser vi Mia Stockesjö på hästen Helene-Annelie W som kom 2:a i klassen på fina 69,8%! De tävlar för Hammarö RF.
IMG_5088 IMG_5090Shettisarna är med i bakgrunden, bra miljöträning för nervösa dressyrhästar att ha de här krabaterna i närheten. 😉
IMG_5098

Annelie Johansson och Avatar (Björklidens RS) är också med i cupen. De slutade på 67,1% och kom på en 4:e plats! Här är lite pepp-talk innan start:
IMG_5101

In action!
IMG_5106Bilen fick en plats i regnet:
IMG_5077Nu är det inte så jättemånga tävlingar kvar innan finalplatserna ska fördelas. Totalt 40 av de 80 anmälda kommer dit! Spännande!

//Emma

Avsuttet från Hagfors!

För första gången på en herrans massa år så fick jag följa tävlingarna i Hagfors från marken. Mini är ju inte i tävlingsform än, så det var aldrig aktuellt att åka. Tur i oturen så blev de klasser som jag tänkt att starta inställda, det var för få anmälda.

Men igår åkte jag upp och tog med mig kameran. Jag tittade på Intermediare I och Marias klass, Intermediare Ib. En hel del fina hästar!

Opel Cup går ju mot ”slutstriden” och nu är det bara en dryg vecka kvar innan anmälan stänger. Poäng delas ut för varje start som ekipagen gör, och det är 40 stycken som får starta i finalen som går i september.
Vinst-bilen var med till Hagfors och fick en privatparkering utanför dressyrbanan;
10996089_10153498810946926_7792957809175982575_n

Foto: Ingela Axelsson

Några av de anmälda ryttarna var med igår:

IMG_4942 IMG_4923

Malin Axelsson och Rubenz startar i cupen i Msv B-nivån. Där ligger de för närvarande på finalplats!

IMG_4909 IMG_4904Erika Hassellund på Simson SD, startar i Intermediar-nivån. Även de har just nu en finalplats!

IMG_0543.JPGMaria och Arras är ju såklart också med i cupen. De ligger en poäng (!) utanför final, HEJA!

Ett par långväga gäster var även med igår. Här är fina Sambucus med Amanda Eklund. En riktigt härlig häst, men som för dagen tyckte det var lite onödigt med piaff inne på banan.

IMG_5009 IMG_5013

Även vinnaren i 7-årschampionatet förra året var med; Sandra Dahlin med Ichi! Underbar häst!! Vann gårdagens Intermediare I med hela 73%!

IMG_4895 IMG_4893 IMG_4891

//Emma

Tävling, Opel Cup och gräsmage!

Allt i en salig blandning!

Ikväll åkte jag ut till Lillerud där min klubb (RS Grums) anordnade tävling. Sista start hann jag se, och det var Tina med Apollo! Han såg lite spänd ut farbrorn, det är inte lätt att vara 24 år ung och se spöken vart man än befinner sig! 😉
IMG_8914.JPGTina är för övrigt med i Opel Cup, ni vet – tävlingen där vi värmländska dressyrryttare har chans att vinna en bil!! Anmälan är öppen till sista juli, så än finns det chans att anmäla sig, men det börjar bli bråttom nu.
Det pågår även en Instagram-tävling där man ska ta en bild som representerar tävlande eller Opel Cup i sig, göra en hashtag #opelcup2015 , sen utses det vinnare under finalhelgen som vinner en iPhone 6! Den är öppen för alla. 😀

IMG_3575Fin-bilen, som väntar på en ny ägare!

För övrigt så händer inte så mycket. Mini har semestermage, stormtrivs på Grava-Rud och har verkligen funnit sig i sitt nya, stillsamma liv. Igår släppte jag ut henne på stor hage en stund, så hon skulle få beta mer. Då blev hon skrämd av en skock fåglar som kom mot henne, och i vanliga fall hade hon dragit en runda, men nu tog hon två travsteg åt sidan, sen direkt ner i gräset igen..

Sen hon fick skon på sig igen, så är hon inte alls varm i hoven längre. Hon har inte heller någon puls, det hade hon senast för 5 dagar sedan när jag kollade sist. Då hade hon alltså varit lite varm och haft puls i över två veckor, men nu är det alltså borta. Vad betyder det kan man fråga? Det ska bli oerhört intressant att åka in på tisdag iallafall.

IMG_8899.JPG Gräsmage! 😀IMG_8897.JPG Blank och fin är hon iallafall..IMG_8901.JPG…och rätt så grinig när hon blir indragen från gräshagen!

//Emma

Vi vann igen?!!

Idag startade vi en Msv B:5 på våra fina hemmatävlingar på Sörmon. Jag kan erkänna att jag inte har lagt så mycket energi på detta program i år, i och med att vi debuterat Msv A. Så häromdagen insåg jag att jag knappt gjort en skrittpiruett på evigheter, och att Mini har väldigt svårt att vänta på mig när det gäller byten efter krumelurer på långsidor… 😉

Travdelen kändes ganska bra! Lite svajigt i en öppna, men travökningarna är jag jättenöjd med! Hon brukar bli trippigare ju närmare övergången man kommer, men nu kändes det som vi hade samma takt hela vägen. Det tyckte nog domaren också, vi fick kommentarer att de var jämna, men lite oelastiska. Det tar sig!

Sen blev det lite hejsan-svejsan med bytena idag. Jag kände redan på framridningen att hon inte var riktigt allert på byteshjälpen, och i samband med att hon laddar som en tok efter s-formationerna och slutorna så vågar jag inte förbereda så mycket. Då tar hon absolut inte hjälpen och det resulterade i något jämfota-byte, samt att de ser nästan lite ansträngda ut. Serien missade vi också med ett orent byte på mitten.

Så det blev en salig blandning på betygen idag, allt från 4-8! Men vi fick massor av fina 7:or (var tvungen att räkna: 16 stycken betyg på 7 eller mer! 🙂 )

Slutprocent blev 65,6% och vi vann den här klassen också!!

11251491_10153782897041494_556354014_n Mini fick både ha rosetten på tränset, och lite miljöträning med att få den blåsandes i ögat! Men det var tydligen inte så farligt… 11281771_10153782897226494_1638466178_nVi vann ett exakt likadant täcke som igår, fast från en annan sponsor! 🙂

//Emma

Bästa Mini!!

Vilken start på tävlingshelgen!! Vi VANN dagens Msv A:1 med fina 66,74% – nytt rekord för oss (med åtskilliga procent…). 😀 😀

Mini kändes så himla fin på framridningen, hon var pigg och framåt, men samtidigt med mig och hetsade inte iväg.
Den känslan höll i sig inne på banan, men hon var på gränsen några gånger. I första travökningen höll det på att bli galopp och i den ökade skritten vågade jag knappt stöta i henne med skänklarna, då hade hon taktat direkt!

Men jag är så supernöjd med känslan och med programmet i sig! Första piruetten blev bra, i den andra vågade jag inte riktigt sätta henne mer – hon sprang och var på väg att bajsa hela programmet, och om jag kräver för mycket av henne då, så stannar hon och lättar på trycket istället… 😛

Och serien satte vi!! Helt otroligt, vi gör det nästan aldrig på träning, men nu så.

Fin-fina ord av domaren som avslutning, detta kommer jag leva på ett tag!

10407284_763781410386600_7983135703675253108_n

IMG_8670.JPG IMG_8674.JPG

 

//Emma

 

Gårdagens start i Lidköping!

Jag och Mini var ju också i Lidköping igår, och det hördes nog över hela bygden att Arras och hon var på plats, och längtade väldigt mycket efter varandra. De skrek helt hysterisk från det att vi lastade på Sörmon, tills jag kom in på framridningen, på behörigt avstånd till Arras box. När vi sen gick förbi uppstallningen, tvärtstannade Mini och började lukta i luften, sen drog hon igång igen – och Arras svarade… Häftigt ändå, att de kan känna igen varandra så! 🙂 Fast när de väl fick hälsa på varandra var det mindre spännande…

Starten då! Vi red en Msv A:1, vår tredje någonsin. Mini kändes rätt så bra, fast jag fick inte  till den där sista samlingen som behövs för klassen. Traven flöt på bra, ökningarna blev mindre bra. Överlag så var kommentarerna att hon behöver lite mer lätthet fram och lite mer igenom i sidorna. Betyg i trav var mellan 6-7.

Skritten kändes bra och galoppen var helt okej. Men där missade vi ökningen då hon bytte före mig, och höger piruett blev väl stor. Serien är jag faktiskt nöjd med, vi missade andra bytet, men sen blev det rätt. Men på grund av den missen fick vi 4-5 på den – det kostar!

Tyvärr blev det lite ojämna domarsiffror. Två av domarna hade oss på 62,6 och 62,2 medan den tredje hade procenten 59,6. Jag själv hade gissat på mellan 62-63, och blev först riktigt besviken på att en domare inte ens tyckte att det  var godkänt.

Men! När jag väl har varit besviken ett tag, så kommer tävlingsmänniskan i mig fram. Nästa gång! Då ska jag banne mig visa den domaren att vi har förbättrat oss! Det är trots allt så, som Anki sa till mig en gång, domaren dömer ju som den tycker att det ser ut för dagen. Tycker han/hon att vi inte är värda mer poäng, då får jag ta till mig det, och göra det så jäkla mycket bättre nästa gång!
Nu måste Mini bli starkare och detta året kommer vara ett mellanår för oss, där vi lär oss att tävla på en högre nivå. Men nästa år! Då ska vi visa dom! 😉

(Eller som min sambo sa, som jobbar med siffror hela dagarna, om man får en avvikande siffra i en medeluträkning, då tar man bara bort den! 😉 )

Välj gärna HD!

//Emma

Opel Cup 2015 – idag på Färjestad!

Idag befinner sig vinstbilen i Opel Cup på Färjestads RK där det är lokala och regionala dressyrtävlingar med ett stort deltagarantal! Kul! 🙂

Vi letade upp några ekipage som är med i cupen och tog några bilder. Vi hoppas nu att fler får upp ögonen för den här unika tävlingen – det finns inget liknande arrangemang i hela Sverige!

Och glöm inte! Alla som anmäler sig innan den 15:e april och går in och delar bilden som finns på Opel Cups Facebook-sida (Sök på Nordmarkens motor & Opel Cup 2015), är med och tävlar om att få designa en egen Samshield-hjälm!

IMG_3826Förberedelser innan start!

IMG_3837Julia Högman på stoet Cosima från Torsby RK är med i Opel Cup på LA-nivån. Idag slutade starten i LA:3 med 66,8%!

IMG_3840

Nathalie Cruse på valacken Edinyo från Björklidens RS är med i LB-nivån, och kom idag på en 2:a plats i LB:2 med 68,6%!IMG_3843

Segraren i dagens LB:2 var Linnéa Strömdahl på stoet Dorinna från Equality Riders. De fick ihop 71,6%. Linnèa och Dorinna är med i cupen, fast på LA-nivån.IMG_3847Bilen fick en privat parkering inne på stallplanen, så alla som vill kan spana in den!

/Emma & Maria

Opel Cup 2015 – dags att anmäla!

Nu alla värmlänningar är det hög tid att ni anmäler er till Opel Cup. Denna unika tävling där vinnaren kammar hem en superläcker bil. I vilka andra tävlingar inom hästsporten finns den chansen? Förutom vinstbilen kommer samtliga placerade i alla klasser (under finaldagen) att få ett sadelskåp.

Inte nog med det, om ni anmäler er innan 15 april kommer ni vara med i en utlottning av en skräddarsydd Samshield-hjälm värd 5000 kronor. Bara den vinsten är anledning nog att anmäla sig!

I slutet av varje månad kommer det mest framgångsrika ekipagets klubb tilldelas 1000 kronor. Helt otroliga priser tycker vi. Även ifall man inte vinner så är det en riktigt rolig cup att delta i. Bara att få rida en final där alla oavsett nivå rider på samma villkor är en upplevelse i sig.

Vinstbilen är en Opel Mokka, en före detta demobil som kommer att stå stationerad i Karlstad. Vi kommer att åka med bilen på några tävlingar runt omkring och vill man så finns det möjlighet att provköra eller bara spana in den. Gå in och anmäl er: HÄR!

IMG_4458 (1)

Här är vi tillsammans med Urban som är en av initiativtagarna till cupen!

IMG_3575IMG_3577IMG_3580

/Maria och Emma

Opel Cup 2015!

Man ska vara värmlänning i år! Helt klart!

Detta är helt otroligt och smått fantastiskt – vi dressyrryttare i Värmland har i år chansen att vinna en bil (EN BIL)! 

Det är Nordmarkens Motor, Opel och Värmlands Ridsportförbund som anordnar Opel Cup. Samma koncept som i Thule Cup föregående år, där vinnaren åkte hem med en trailer. Nu vinner man istället en Opel Mokka!

Som vanligt samlar man poäng under året i den klassen man väljer att anmäla sig i – från LB till Intermediaire IB. I finalen tävlar alla på samma villkor, och sammanlagda procenten över två dagar vinner och kör därifrån en vit bil rikare. Hur häftigt och ofattbart kul är inte det?!

IMG_8307.JPG

//Emma