Kategoriarkiv: Inköp

Nya grejer!

Våren är här, då kommer köpbegäret igång! 😉 Eller ja, jag köper bara ”nödvändiga” saker..

Ett superbra täcke hittade jag på Hööks! Det är vattentätt, lite högre hals och lättfodrat (50 g tror jag). Riktigt, riktigt bra passform. Och en himla bra ”mudd” längst fram vid bogen, det blir som ett bogskydd. Mycket nöjd med detta köp!

Ignorera vattenbadet please… Hon har massor av torr hage bakom sig! 😛

Sen har vi höbollen! Också ett bra köp, även om jag inte kan använda den fullt ut än. Det är lite väl lerigt och blött för att Fiffi ska få leka med den, det slutar bara med att hon käkar mer lera än hö. Sen ska jag försöka komma på ett bra knep för att den ska stanna kvar i hagen, och inte in till haggrannen… Men Fiffi förstod grejen direkt och verkade uppskatta den!

Nästa och sista grejen har jag inte fått än, men den beräknas komma till veckan. Nämligen en Trailer Cam! Min nuvarande transportkamera har för länge sen sagt upp kontakten med oss, det slutade med att det enbart var störningar och att hästen av någon anledning var upp och ned, trots att vi inte hade ändrat några inställningar. Så nu köpte jag en lite dyrare variant som hade fått bra omdömen, så jag hoppas det blir bra. Jag vill inte köra Fiffi en endast meter utan att kunna se vad som händer i transporten. Hon är inte alls van att åka och sist hon åkte så hade hon blivit jätterädd ute på motorvägen när lastbilarna kom för nära.

Ni ser, tre mycket nödvändiga köp! 😉

Sportz-vibe z

Jag har ett tag sneglat på diverse magnettäcken, men har avfärdat samtliga med tanke på vad de kostar. Jag lekte även med tanken att sy ett eget (eller mamma 😉 ), med lösa magneter men nää, alldeles för krångligt (tycker mamma).

Då hittade jag Sportz-vibe z massagetäcke, och tyckte att detta lät väldans intressant. Den varianten jag tittar på kostar runt 6000 kr, så ja, fortfarande väldigt mycket pengar. Men så hittade jag exakt dessa täcken på eBay för nästan halva priset, så frågan är om det blir aktuellt med köp, så kanske man ska beställa därifrån?! De hade fortfarande 30 dagrars öppet köp…

Hursom så ska jag kolla runt lite vad folk tycker om detta täcken, om det överhuvudtaget är värt att inhandla ett, eller om man lika gärna kan rykta hästen lite extra om dagarna. 😉 (Någon som har provat det??)

Bilder lånade från strombergsgard.se

När Mini blir frisk…

Jag har lovat Mini två presenter när hon blir frisk. Hon brydde sig inte nämnvärt dock. Jag tror säkert att husse kommer köpa en kartong med havreflarn till henne, ni vet de där torra siraps-ihopsatta kakorna som finns i storpack, de kommer nog vara mer uppskattade än mina presenter..

Jag har nämligen tänkt att utöka vår tränsgarderob! Vi har ju sedan tidigare ett High Jump från PS, och jag har nästan bestämt mig för att inte tävla mer på kandar, så jag skulle vilja ha ett till träns. Varför? Det kan jag inte riktigt svara på mer än att känslan säger att jag vill variera lite! 😉

Det är redan givet att det blir ett till PS-träns och att det inte blir något med ”krokodilmönster”, eller vad det nu heter – nymoderniteter – det gillar jag inte! Tips på något annat? Jag har faktiskt inte kollat in deras träns på evigheter.

Sak två hon ska få är ett par dressyrskydd från Horseguard, de finns på Granngården. De ser ut som de där svindyra Veredus piaff-skydden, men kostar halva priset. Jag har inte bestämt mig om hon ska få svarta eller vita än, men det lutar åt vita! (Eller svarta… 😛 )

Vi längtar tills den dagen kommer, då veterinären säger att nu, nu är hon frisk!

img_6539 img_6538

//Emma

Hej torsdag!

Alla klagar på kylan överallt, är jag den enda som klädde mig såpass bra igår, i typ 15 minusgrader, att jag blev svettig under ridpasset? Stackars Mini hade däremot frusit i hagen, trots Back on track-täcke och 300 grams vintertäcke. Nu fick hon ett 100 grams innetäcke under, så nu ska hon väl slippa stå och skaka.

Jag har varit i Sälen och åkt skidor för första gången i mitt vuxna liv (åkt slalom en gång för typ 16 år sedan) och det var så himla kul!! Jag hade turen att få en egen, privat skidlärare som åkte med mig en hel dag och lotsade mig igenom liftar, svängar, broms och som bokstavligen svängde åt mig när vi hamnade i en för brant backe… Guld värt och nu har jag fått blodad tand! 😀
Underbart fint var det också:
img_0428 img_0435 img_0427Mini har blivit väl omhändertagen av systrarna Andrée och har både fått hoppa och springa fint. Kanske lärde hon sig en läxa när hon hoppade i raketfart förra veckan och rev ganska rejält en gång, för hon hade varit så mycket lugnare i tisdags när Elin hoppade igen.

Igår red jag ett kortare pass utan större krav, mer än att hon skulle bli mjuk och loss. Mini var piggelin och kändes riktigt bra! Vi provade även det nya pannbandet från PS som jag hittade på mellandagsrean, jag har spanat in det länge men tyckt att det varit i dyraste laget. Det lönade sig att vänta! 😉

img_0446 img_0443

//Emma

När man borde plugga…

Men gör allting förutom det? Någon som känner igen sig? 😉 Jag är expert på det iallafall. Och favoriten är att börja leta hästgrejer som ”Mini måste ha genast”.

Så… är det någon av er som har använt sig av Back on tracks nya (?) bogskydd? Isåfall, hur är det i storlek och passform?

Mini har alltid lite märken från på bogen efter täcke, och det blir värre nu när hon är klippt. Jag vet dock inte om jag överhuvudtaget får på henne ett bogskydd, hon är liksom redan misstänksam bara flugmössan kommer fram… Om jag då ska dra ett stort tygstycke över huvudet på henne, då svimmar hon förmodligen. 😉

Men det såg så himla smidigt ut, och jag gillar verkligen BoT-produkterna i övrigt!

853ab3453d-bogskyddBild från backontrackshop.se

Det är liksom kuddar fram till, som ska lyfta upp täcket. Häftigt värre! 🙂

//Emma

Sugen på att prova nytt…

Ända sedan detta träns kom ut på marknaden har jag varit väldigt nyfiken på att prova det. Jag har aldrig hört någon som är missnöjd med det, och det har väl till och med vunnit något pris om jag inte missminner mig?!

Jag pratar om Ps of Swedens träns High jump revolution. Detta får man faktiskt tävla med i dressyr, och jag såg att Emilie Nyreröd gör det på en av sina hästar, och är helnöjd!

Är det någon där ute som har testat det? Och kan ge en liten recension? 😉 Helst av allt hade jag velat prova ett innan köp, men jag vet faktiskt ingen i min närhet som har det.

IMG_8978.JPG

Bild från PS of Sweden

//Emma

Samshield – äntligen!

Jag och Maria slog våra kloka huvuden ihop (hoho) och beställde oss en varsin Samshield-hjälm för en sisodär 7-8 veckor sedan! Idag kom de äntligen!! (Nu har ju jag ingen häst att tävla på, men vem säger att jag inte kan ha den som cykelhjälm till jobbet!? 😉 )

Vi båda valde ”plast-varianten”, trots att vi egentligen ville ha mockaöverdrag. Men valde man det, så gick det inte att välja till speciellt mycket annat, utan att hamna på hiskeliga summor! Vi tog även någon ny design de hade, som vi inte vet vad den kallas, men det är det som ser lite ut som en högtalare mitt över hjälmen. Snyggt va?!

Det som skiljer våra hjälmar (som ni förmodligen ser..) är att min har en ljusblå rand. Samma blå som jag har på tävlingsschabraket!

Jag är väldans nöjd, jag ser inte ut som en svamp längre. Inte mer än vanligt iallafall! 😀

IMG_8849.JPGHumle och Dumle!

IMG_8855.JPG IMG_8853.JPG Med ”dressyr-skärning” bak, så frillan ska få mer plats.IMG_8854.JPG”Högtalaren”

Det var dock lite svettigt att beställa storlek, utan att ha provat. Jag chansade lite och tog ett mediumskal, men med en tunnare liner. Passade sådär om jag ska vara ärlig… Det var lite svårt, eftersom skalet utan liner var jättestort, men med det så blev den för liten. Fast med lite knåp från min sida, fick jag till det och nu sitter den som ett smäck!

//Emma

Nu är det min tur…

Knappt har Marias sadelbekymmer lösts, och ni har ”sluppit”att läsa om alla turer fram och tillbaka, nu är det nämligen Minis tur att få en ny sadel! 😀

Jag är TOTALT nollställd när det kommer till sadel, märke, storlek osv, så jag har börjat med att ta kontakt med Lantz Sadelkammare och mejlat över bilder på Mini. Så snart ska jag förhoppningsvis få prova en Childeric DSG. Säger mig inte så mycket mer än att Maria sa att hon kommer låna min sadel hela tiden om jag köper den… 😉

DSG2011,v_storDenna ska vi prova, bild från sadelkammaren.nu

Jag har aldrig ridit i en riktigt fin sadel, som har passat mig. Min förra chef i Skåne hade en Childeric, men den var dels jättestor i sitsen och hade extra långa kåpor – ingen hit för lilla jag.

Det ska bli väldigt spännande och lite skrämmande att ge sig in i detta, men äntligen ska jag få ge Mini en riktigt bra sadel som passar henne! 🙂

/Emma

Söndag!

Dags att inviga alla saker som köptes i Göteborg! Eller ja, det blev inte så mycket shopping faktiskt, men tre saker fick följa med hem. Pannbandet och stövlarna har ni redan sett, herregud vad nöjd jag är över de inköpen!! Sen plockade jag med mig ett par Pikeurridbyxor från Skara Hästsport. Eftersom det var mässpris på ridstövlarna så blev det pengar över på presentkortet = bonuspresent tilll mig! 😉

Erik var med och fick i uppdrag att fota lite, dock var han ”något” ovan vid att ta kort…
IMG_3287Men sen blev det lite bättre iallafall;

IMG_3285Eller ja… Kanske inte riktigt bra.

Fina fina pannbandet från Ps of Sweden:

IMG_3303 IMG_3308Det satt verkligen perfekt!

De nya stövlarna, jag kände inte mina underben under hela ridpasset, och har nu blåmärken i knävecken:

IMG_3301

Fin-Mini:

IMG_3296Mini var pigg som en mört och inledde dagen med att spränga kedjorna på uppbindningsplatsen, men väl i ridhuset sansade hon sig något, och det var riktigt kul att rida idag!

//Emma

 

Underbar känsla!

Mini gick så himlans jättebra idag! Mjuk och loss över ryggen, och alldeles lagom tempererad. Jag kunde sitta och finlira lite byten, se till att de blev raka och lugna, och idag bytte hon som att det var en fjärde gångart. Helt lugnt och sansat! Det har vi inte varit bortskämda med i vinter.

Jag fick också till en serie i vart tredje (andra dagen i rad!) och den blev mycket rakare och säkrare idag.
En sak som jag har tänkt på mycket under senare tid är att just nyansera tempot hela tiden. Jag växlar mycket i traven, och nu kan jag ta ner henne till nästan piaff-liknande steg, för att sen rida fram. Hon tar det mycket bättre nu och är helt med på noterna och kortar in sig bra. Det är även en väldigt bra styrkeövning, och det vette tusan om inte det är en bidragande faktor till att ökningarna har blivit så mycket bättre.

IMG_8179.JPG IMG_8176.JPGFina långöre-Mini!

För övrigt så hade jag världens, i särklass, bästa födelsedag igår! Jag och min sambo Erik skrev kontrakt på en ny lägenhet, så första juni flyttar vi till ett sprillans nytt boende. Och det ligger alldeles bredvid Marias hus! 🙂
På kvällen igår lurade även Erik ut mig på stan, han hade sagt att vi bara skulle ut och äta han och jag. Väl inne på restaurangen så satt en stor del av min familj, Eriks bror och sambo, och Maria och Simon! Hur kul som helst!!

Som om han inte redan har vunnit pris som världens bästa pojkvän, så fick jag en ganska rejäl chock när jag öppnade presenten från honom…. Nämligen ett presentkort på ett par borstade De Niro-stövlar från Skara hästsport!!! Så på fredag är det jag som springer direkt in på deras monter i Scandinavium och provar ut ett par! ÄNTLIGEN!!

Hejdå gamla stövlarna med hål på! (eller ja, hemma får de duga fortfarande)
IMG_8180.JPGHEJ NYA! (Likadana som Maria har, nu måste jag inte ha allt lika som henne, men jag tycker nog att de är de snyggaste på marknaden nu! 😉 )
20140607-154958-56998748//Emma

Ska spana efter..

Nere på mässan i Göteborg tänker jag spana efter en del prylar åt Arras. Det är bland annat detta:

1. Någon form av padd. Gelé eller fårskinn, det är ju en het fråga och alla säger olika om vad som är bäst. Även undersökningar verkar visa olika…

6040565-origpic-2c2f31-6

2. Stigläder. Jag vill ha med T-spänne så jag slipper ha spännet under benet:

3. Väldigt eventuellt ett nytt träns, eftersom mitt är cirka 10 år gammalt och det är dags för en uppdatering IFALL det skulle vara så att jag vill tävla på träns. Jag vill ha ett från PS som inte finns på hemsidan. Jag tar en bild på det när jag är på plats 🙂

4. Nya vardagsskydd. De ska helst vara ganska tunna och smidiga. De jag har på framridningen när vi tävlar älskar jag, och Arras försöker inte sparka av dom så han trivs också!

IMG_2617

/Maria

 

Vad Mini önskar sig…

Drömmer mig bort lite! (Och jag fyller år snart! 😉 )

22096938-origpic-37d1dc

Rambo utetäcke 200gr, (Bild från Strömbergs gård)

21863847-origpic-ceb17d-2

Träns ”Youngster Revolution” från PS of Sweden

23197374-origpic-76bba1

Pannband, också från PS of Sweden ”Go indigo” 23197261-origpic-c5f829De har många fina pannband….. ”The sky is the limit”

330153-10-12100-upp-fra-01

Jag har provat Marias sadelgjord, och insåg att Mini också vill ha en. Från Hööks!

Annars är vi rätt så nöjda! Tack på förhand. 😛

//Emma (önsketänker, är rätt nöjd ändå)

Vinterträning!

Jag hoppas att Mini och jag får vara friska och krya, för jag ser verkligen fram emot att börja träna mot nya mål, stärka oss och utvecklas.

Mini har fått tagit det lite lugnt ett par dagar efter tävlingen och bara promenerats och joggats. Igår red jag ett lite mer ordentligt pass med mycket nyanser och växlingar för att mjuka upp bakbenen och få henne lyhörd. Hon kändes riktigt fin och jag passade på att prova lite nya svårigheter, för att se hur hon tar emot det.
Det som ligger närmast till hands nu är seriebytena, då i vart tredje. Jag provade först två gånger, men då var hon inte riktigt med på noterna, så det blev lite blandat.
Tredje gången blev det två språng mellan ettan och tvåan (överkurs..) men sen kom det 4 fina byten i vart tredje! Mini verkar tycka att det är hel-lajbans att byta i serier, för hon blir jätteambitiös och positiv av det arbetet. Det är nästan bättre när det är färre språng mellan,  hon blir så lätt otålig och byter själv annars…

Jag provade också två piruetter som de ligger i Msv A, som vi hoppas kunna starta tidigt nästa år, och de gör hon riktigt bra. Men lite träning i vinter så gör hon de förhoppningsvis ännu bättre! 🙂

Tränset var på idag, det lutar starkt åt att det blir tävlingar med en tygel nästa år. Och jag har redan spanat in ett som Mini vill ha i 10-års present:

21863847-origpic-ceb17d

Från Ps of Sweden, läs om det här: http://www.psofsweden.se/sv/for-hasten/trans-youngster-revolution.html
Med ett annat pannband som är lite poppigare så är det riktigt fint! Men jag har också spanat in ett på Hööks som kanske är mer studentvänligt 🙂 :

300422_03Fint det med, och rundsytt! Ser ut som att remmen hamnar nära ögat på just den här bilden, men det kan ju ha med storleken att göra. Bild från: Hööks

Vi får se vad Mini-hästen får! Eller så får hon ha kvar sitt gamla, det kan bli fint det med!

IMG_7706.JPG

/Emma

Temperaturmätare?!

Läste det här nyss: http://www.hippson.se/blogs/Annelie/flera-ekipage-stoppade-i-stor-poliskontroll.htm och inser att jag inte hade en aning om att man var tvungen att ha en temperaturmätare i transporten! Och i samma veva inser jag också; vilken himla bra grej!

Det blir det första jag skaffar till min nya transport som har anlänt, och som ska hämtas på Nordmarkens Motor inom kort. (En Thule såklart!) Den kostar ju faktiskt inte många kronor…

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798