Kategoriarkiv: Okategoriserade

Fars dag!

Det var inte igår som jag skrev något här 😉 Jag har ju ingen pålle för tillfället. Men eftersom jag vet att pappa läser bloggen så passar jag på att gratta honom för andra gången idag på hans dag 🙂


Mamma är också värd att uppmärksammas! Utan dom hade jag ju inte funnits till ?

/Maria 

Hej!

Tjohej! Nu ni närmar sig Flyinge med stormsteg och Penny sköter sig fint. Vi red för Anki igår och hon tycker att vi är redo 😉 

Igår fick vi för första gången öka traven längst med långsidorna och det gjorde hon minsann som en riktig stjärna. Jag behövde inte driva en gång, hon är pigg den där damen. 

Jag fick i slutet av passet träna på att rida rätt upp på medellinjen och det tyckte Penny var lite konstigt. Det måste jag öva mer på. Eftersom det var i slutet av passet var hon också ganska trött så jag ska öva det i veckan när hon har lite krut kvar. 

Imorgon ska vi tömköra tänkte jag, sedan blir det nog två dressyrpass för att trimma på det som tränad på för Anki. Fyra pass i veckan med ett på töm har fungerat bra. Jag vet att många kör på ”3 pass för 3-åringar, 4 pass för 4-åringar”. Det fick jag tips om av Anki att inte följa nu inför flyinge, istället blir det fyra kortare pass och det har fungerat bra för oss 🙂 Alla hästar är olika med olika bakgrund, så alla vägar fungerar inte lika bra för alla individer!


/Maria 

Fredag!

Hej!

Snart är det helg igen, Wihooo! Penny har gått med mig i sadeln vid två tillfällen och blivit tömkörd en dag. Igår red jag i ridhuset i ungefär 20 minuter sammanlagt. Hon var väldigt lugn och nästan lite såsig till en början. Det uppskattar jag, hellre lugn och tillfreds en hoppig och studsig. Det är nämligen så att hon kommer igång och får mer energi en bit in i passet.

Innan vi drog ut tänderna kunde hon i övergångar och när jag svängde vänster, streta emot lite mot bettet. Igår var dom tendenserna som bortblåsta. Hon tog bättre stöd i bettet än tidigare och var samtidigt mjuk och fin i övergångar/volter etc. Det kändes toppenbra och jag hoppas att det fortsätter precis såhär 🙂


/Maria 

Snart helg…igen!

Jag sa det till min sambo igår, jaa du, nu är det snart helg IGEN! Så säger jag varje onsdag. När det är onsdag brukar det bara rasla till och vips, så är det fredag och helg. ”Det gör inget att veckorna går fort, men helgerna får gärna gå långsammare” sa han då. Jag håller med. Men oftast så vill man ju passa på att göra massa saker som inte hinns med under vardagarna. Så helgerna går ju ganska snabbt de med 🙂 

Penny är ganska så mitt inne i en liten viloperiod nu. Jag har lagt in den just nu eftersom jag ändå inte kan rida på träns, plus att det inte är någon Ankiträning på måndag så då gör det inget att hon får några dagar. Hon har liksom vaknat till liv nu, hon har gått över från HÖ till hösilage och fått bättre kondis. Så hon är ju lite mer likt en ”vanlig” unghäst nu som kan busa lite och så. Inte alls konstigt. Så nu när hon vilar så drar jag ner på kraftfodret så det inte ska spinna till allt för mycket i huvudet. Till veckan drar vi igång igen med ridningen. 

Till helgen är det Toughest i Oslo som jag har bokat in mig på. Vi åker redan imorgon och sover över på ett ställe i närheten av banan som vi ska springa. Just nu har jag dock känningar av förkylning så jag kör med huskur delux. Så jag hoppas och ber om att jag ska vara okej på lördag morgon. Håll tummarna!


/Maria 

Fredag!

Hej på er! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade senast, men nu lyckades jag ladda upp en bild från telefonen, så då passar jag på att skriva några rader 🙂

Penny har varit till tandläkaren. Vi var där igår och plockade bort två stora vargtänder i överkäken. Det tog sin lilla tid men tillslut gav de med sig och följde med ut. 

Nu ska jag rida bettlöst i 10-12 dagar och det ska bli intressant. Jag vet inte vad jag ska rida på men jag funderar på hur det ska gå att svänga, haha. Det är inte det lättaste till och med med tränsbett, men det lär säkerligen vara nyttigt och jag får använda säte och skänklar mer och hoppas att Penny tycker att bettlöst är en bra grej!

Jag återkommer med vad jag kommer använda för variant av träns och hur det går 🙂 


/Maria 

Hej!

Hej på er! Jag skrev ett långt inlägg häromdagen som jag skulle posta men lyckas inte ladda upp bild via mobilen till inlägget. Det är ju allra smidigast att göra så eftersom bilderna allra oftast tas med mobilen. Annars måste bilden föras över till mailen eller Facebook och sedan sparas över till datorn och sedan upp i inlägget… Hur som helst!

Bloggen lever sitt lilla egna liv när jag bloggar via mobilen, trycker ihop all text och vill inte ladda upp bilder!
Jag jobbar vidare med Penny och hon känns starkare och starkare. Folk utifrån ser skillnad (det är lätt att själv bli hemmablind). Jag har ridit både inne och ute såklart. Det som jag lagt märke till är att när vi är ute så krumpar hon ihop sig lite i just galoppfattningarna och blir mer uppåt än framåt, så jag får skjuta på så energin går framåt istället – efter det är hon fin! Inomhus blir det inte samma reaktion i galoppfattningarna, lite intressant 🙂 
Hon är mer med mig när jag vill att vi ska ändra riktning nu tycker jag. Hon har vid några tillfällen, när hon vill ösa på i världens tempo men jag tar en halvhalt och menar på att det faktiskt är jag som bestämmer tempo, lägga fram huvudet som en giraff. Typ som ”låt mig bestämma själv hur fort jag vill springa” ? Det tror jag kommer ge sig! 

Så summa summarum, Penny jobbar på fint i träningen. Hon är fortfarande oberörd om jag rider med andra ekipage och de lämnar banan så hon blir själv. Det är som att det inte bekommer henne ifall hon är själv eller har andra hästar runt omkring henne! 
En annan lite rolig grej, hon fortsätter med grejen att kissa i lunchhagen och bajset lägger hon i vindskyddet eller strax utanför! 

Knäckebröd var inget för Penny!

/Maria

Hej!

Igår var det måndag igen och jag red Penny för Anki. Nästa vecka är vi inte med, men veckan därpå, den 15:e är vi med igen. Jag är väldigt glad att få lite tips av Anki så här ”i början”. Men sedan räcker det kanske med varannan vecka tänker jag. 
Vi pratade lite om hur jag ska lägga upp träningen nu inför Flyinge, om hon ska vila något mer inför eller hur vi ska göra. Anki tyckte att Penny vilat såpass mycket i år, och att hon fortfarande har mycket att arbeta med innan oktober, så någon längre vila rekommenderade hon inte. Bättre att rida korta pass och ge henne ett par dagar när jag tycker att hon behöver. 

Det vi behöver jobba med är övergångar och galoppen främst. Jag fick trava på fyrkanten och sakta av till skritt vid ena långsidan. När jag saktar av ville Penny gå ur form och Anki bad mig att mjukt hålla kvar kontakten så att jag inte lägger fram handen och blir ”svag” i mitt säte. Avsaktningarna blev bättre för varje gång vi försökte. 

Vi fortsatte med galoppfattning ur hörnet och det tycker jag Penny gjorde bra. Lättare i höger varv än vänster. Hon har lättare i höger varv överlag tycker jag. Om jag jämför med första veckan tycker jag att det känns lättare att styra runt i trav. Jag byter varv genom att vända snett igenom, det känns som att hon följer mig bättre nu och det är även lättare att lägga stora volter i trav! 

Framöver får jag utmana oss lite och lägga in något varv på volten även i galopp 🙂 Wihooo vad det går, hihi!


/Maria

Tjohej!

Så var sommaren här! Bättre sent än aldrig. Jag hoppas att hästarna har det bra i hagen och att det inte är allt för mycket broms. Penny har delvis skugga i sin hage vilket är skönt. Igår när jag besökte henne så stod hon längst bort och betade i skuggan. När jag hojtade på henne kom hon gåendes sakta mot mig, sa hej, drack lite vatten och traskade sedan tillbaka till skuggan och fortsatte äta <3 

Jag har ridit för andra gången sedan hon kom till mig. Det gjorde jag i tisdags. Jag longerade några varv i båda varven för att vara på den säkra sidan, men det kändes helt onödigt. Jag tror knappt att det behövs om jag ska vara ärlig. Hon känns så lugn och cool med det mesta. 

Jag satt upp när Emma kom ner, för det känns tryggt att ha någon med. Hon höll i när jag satt upp och stod i mitten när jag red. Som det är nu är det mest fokus på att hitta framåtbjudning och ett mjukt stöd på bettet. Själva stödet tycker jag fungerar bra. Hon lägger sig inte på och blir tung, men jag har ändå ett fint stöd. 

Galoppen är ganska stor (och superfin), så jag upplever att det är den gångarten som är lite jobbigare för henne just nu. Dels att hålla igång galoppen och även med formen. Här är det ju viktigast att hitta framåtbjudning, formen kommer senare 🙂 Det är inte lätt att vara bebis och dessutom växa på samma gång! 

Hon har hittills varit en riktig klippa. Mina stallkamrater är väldigt förtjusta i Penny ? (och jag likaså)


/Maria 

Välkommen Penny!

Äntligen är Penny på plats på Grava-Rud. Hon kommer att stanna hos mig i ungefär en månad, beroende på hur vi tycker det gått, som planen ser ut nu, för att sedan åka på en liten vila och kommer sedan tillbaka för trimmande inför Flyinge.

Hon är 3 år gammal efter Tailormade Temptation ue. Warsteiner. Hon är kvalad till Flyinge och planen är att hon ska på träningsläger hos mig på Grava-Rud. Tanken är att jag ska rida henne/tömköra henne några gånger i veckan. Hon ska även få gå för Anki, första passet blir på måndag om en vecka. Tror ni jag ser fram emot det? 🙂

Penny verkar vara en cool tös, ungefär 167 cm drygt. Hon växer nog precis i detta nu. Som det är nu har hon dragit av sig en sko så vi hoppas att vi kan få ut en hovis under veckan. Men vi får se om det kanske går att jobba henne lite ändå på mjukt underlag i ridhuset. Imorgon ska Emma hjälpa mig så vi får se om jag kanske kan komma upp på ryggen en liten stund!

Penny försökte busa med pappa..

Vi provade några sadlar!


Penny kan titta ut!

Precis såhär var ju Arras också, äta på allt!


”Det här är min favorit storhäst” sa Hannah. Penny verkar vara riktigt kelsjuk!

/Maria

Duktiga ponnyer!

Hej på er! Idag åkte jag till stallet på morgonen och det var dags för ponnyerna att bli trimmade. Jag red samtliga ponnyer på utebanan för det var helt perfekt väder och solen sken. Elton fick bli först ut och han har inga tävlingar innan SM, som förövrigt är ganska snart!

Med Elton är målet att han ska vara mjuk i den lite högre formen. Just eftersom han själv vill bli låg och lägga sig på lite i handen. Men det är ju inte bara att höja formen för hela kroppen hänger ju faktiskt ihop 😉 Han måste alltså lägga vikt på bakbenen och sedan höja fronten. Jag red på en mindre fyrkant med målet att samla honom inför och igenom varje hörn, för att sedan rida på lite framåt. När jag rider på framåt får han ju inte lägga sig på i handen men det tyckte jag inte heller att han gjorde! Den här övningen fungerar bra och är lite lättare i trav än galopp upplever jag.

Montana var näst på tur och han trodde han skulle gå ut i hagen så han sprang nästan med mig till utebanan, haha! Med honom hade jag ett annat fokus idag och det var att ha honom i en lite rundare form. Jag la honom lite lägre i formen, men lät honom inte strutta runt lata sig för det. Montana fick ta i lite mer bakifrån fram till handen. När jag gjorde det till en början så ville han istället springa lite fortare, då fick jag ta många halvhalter och be honom att höja ryggen/upp med buken – in med bakbenen under kroppen. Mer runda språng med andra ord. Montana var med på noterna så jag är väldigt nöjd med känslan vi fick till!

Rainy red jag sist och han hade vilat ett tag så jag red inte något jättehårt pass med honom. Till en början var han lite stark men det lättade efterhand och han gjorde allt jag bad honom om. Med honom övar vi lite galoppfattningar från skritt och att det ska ske direkt på signalen och att han inte trycka sig åt vänster. Kroppen på plats så blir det riktigt bra.

Jag är väldigt nöjd med att ponnyerna är så himla samarbetsvilliga och de säger inte ifrån, inte ens när jag ber om lite till. Det är himla trevliga att jobba med <3 Här kommer bilder från förmiddagen i en salig blandning:


Familjen Kåbergs hund, otroligt söt!

/Maria

Hej!

Vilken härlig helg det har varit såhär långt. Jag gissar att många besökt eller ska besöka tävlingarna på Strömsholm. Härligt väder och fina ekipage! 
Själv befinner jag mig i Stockholm och genomförde igår mitt första Toughest race. Det är ett hinderbanelopp med 8 km löpning och 40 hinder. Klarar man inte hindrena för man springa straffrundor, ofta får man då släpa med sig tex en 20kg säck över axeln.
Det var kuperad löpning i skogen, mycket krypa, över under plank, en del lera, mycket klättra och gå armgång/ringar. Jättekul och jag är nöjd att jag tränat såpass mycket greppstyrka!
Jag har löptränat en del på senare och tränat en del hängaochslänga, men de som kör är ju brutalt tränade så jag hade inte några höga förhoppningar att komma så bra till. 

Loppet gick fint för mig, jag kände mig pigg i benen och klarade de flesta hindrena. På ett hinder tappade jag dock greppet på ett rep och rasade i backen med repet mot halsen, så jag fick rejält ont. Speciellt ont hade jag när adrenalinet lagt efter loppet. 

Hur som helst, förutom fallet så gick det riktigt bra. Jag sprang in på en 59:e plats bland tjejerna, av nästan 600 startande tjejer. (Det är bra många fler grabbar som startar). Hindrena är samma för killar som tjejer, vilket man kan tycka är lite orättvist men då får vi bara se till att vara lite mer tränade 😉 

Nästa vecka blir det förmodligen lite mer häst i mitt liv! 


Innan starten kollade vi en kort del av banan, bland annat den här slalombacken!

I mål! 


Ett av hindren på banan som var en av mina favoriter!/Maria 

Tjohej!

Inte helt oväntat blev jag dunderförkyld efter Romresan. Jag kände hur bacillerna flödade i flygplanet och personer bredvid mig satt och hostade som tokar. Som gjort för att dra på sig en förkylning. Jag var dålig innan lovet, sedan blev det lite bättre och vips, så fick jag stanna hemma från jobbet igen. Nu är jag däremot piggare och på benen igen!

På fredag ska jag rida Rainy och på eftermiddagen åker jag till Stockholm. Jag flänger runt, jag vet, men hade jag haft häst så hade jag såklart inte åkt iväg var och varannan helg 🙂 

Min Box på Grava-Rud blev den sista boxen upp i stallet, eftersom att jag inte haft häst på G. Men nu står den där och det ser riktigt bra ut! 

  
/Maria 

Spanar lite!

Hej på er!

Nu har jag kommit hem från Rom. Vi åkte i måndags och kom hem igår kväll. Precis när vi skulle åka hörde vi att Landvetter var bombhotat så vi var rädda att vi inte skulle få åka hem, men när vi mellanlandade i München så visade det sig vara grönt i Göteborg. Skönt!

Jag har faktiskt börjat kika lite efter unghästar igen. Suget börjar återvända mer och mer. Det är spännande att spana tycker jag, men otroligt svårt. Jag hade ju två finfina pållar på gång i höstas men som det tyvärr inte blev något köp. Luften gick ur mig men nu känner jag mig peppad igen. 

Jag är faktiskt öppen för förslag även när det kommer till tillridningshäst och det vore lite roligt att visa någon tre eller fyraåring. Jag har såklart även Emma till hjälp, vi kikar på Hästnet och håller ögonen öppna  🙂 Hojta till om ni ser något som kanske skulle passa mig. 

Här kommer lite bilder från Rom:

   
    
    
Vi råkade besöka Peterskyrkan samtidigt som Påven var där! Haha, lite otippat.

   
Tillbaka i Sverige igen!

/Maria 

Hej på er!

Här kommer en liten snabb uppdatering från Göteborg. Idag ska jag, min karl, syrran, hennes man och mamma på GHS. Det ska bli jättekul!

I förrgår red jag alla ponnyerna på utebanan. Rainy, Elton och Montana. Det är fantastiskt underlag på utebanan där ute nu, riktigt kul. Rainy har varit lite svårare för Ellen just på utebanan så jag trimmade honom litegrann där. Han skötte sig riktigt bra.

Montana var riktigt fin, jag fortsatte på det jobbet jag gjorde senast. Då red jag en del slutor i högervarvet för att få in höger bog intill kroppen. En annan övning som var tipp topp var förvänd sluta i vänster varv, det var inte helt lätt men gjorde susen!

Elton var lite småstyv så honom fick jag rida mycket lösgörande på. Något som är mindre kul är att min axel, som jag skrev om för väldigt längesen att jag har ont i, den blir sämre när jag har ridit 🙁 Jag rehabar för fullt och drar i gummiband varannan dag ungefär och har börjat skriva upp ungefärlig smärtgrad och vilka dagar jag har mer eller mindre ont. Jag ser samband mellan när jag har ridit och att jag då dagarna efter har mer ont än annars.. Jag får kämpa vidare med rehaben!

Vi kanske ses på GHS ??

   
 
Efter ridningen var det påskfika!

/Maria 

Goddagens!

Tjoho, fredag igen 🙂 Jag sitter i en bil påväg ner till Vara där vi ska på 60 års kalas. Jag har tyvärr inte hunnit kolla så mycket på Bruksprovet men såg några fina pållar förut då det var testryttarnas tur att rida. Det gillar jag att titta på!

Förut red jag Rainy och han har skött sig jättebra med Ellen på senare vilket är superkul. Jag ska fortsätta hjälpa till när de behöver mig och det gör jag så gärna. 

Nu har vi ökat svårighetsgraden lite med honom och idag övade vi på öppnor och lite förvänd galopp. Han har en stor och luftig galopp så känslan är att det går lite fort, men han är ganska stark ändå och orkade hålla galoppen i båda varven = bra gjort. Jag gjorde många åttvolter i traven och såg till att han följde mig precis exakt dit jag ville ha honom. Han blev bättre och bättre ju längre passet gick!

I onsdags red jag Rocky igen och den här gången flöt öppnorna på mycket bättre. Han blir gärna lite av och på i kontakten så det är det svåra med honom upplever jag. Den förvända galoppen fungerade fint så jag hoppas att de får till det på tävlingen imorgon. Rocky kan bli lite spänd och tycker det är lite läskigt med möten på framridningen så jag hoppas att de får till det bra och att han är avslappnad för Ellen 🙂 

   
   
/Maria 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798