Alla inlägg av admin

Vilodag!

Mini får en välbehövlig vilodag idag. Hon brukar få vila 1-2 ggr i veckan, och ibland även två dagar irad. Jag har inga bestämda dagar, utan det beror lite på hur jag jobbar, och hur hon känns helt enkelt. Hon visar ganska tydligt när hon behöver en dag ledigt..:)
Hon har äntligen börja att fälla nu (jag letar febrilt efter vårtecken…), så i morgon får det bli en tur till Hööks och köpa b-vitaminer (dom är faktiskt billigare där än på Lantmännen!).

Vi längtar efter våren…

Uråldrigt och tråkigt? Eller stiligt och elegant?

Dressyrmodet – Vad ska man säga? Gammalmodigt, stelt, tråkigt? Eller stiligt och elegant? Jag måste säga att jag är lite trött på min tävlingsoutfit. MEN! Jag har hört ryktas om att det kommer bli ändring framöver. Jag vet inte om det stämmer men ryktet säger att fracken inte behöver vara marinblå eller svart. (Wow) Jag har även hört att det kommer bli ändring vad gäller om man ska ha hjälm eller hatt. KORS I TAKET! Efter hundra år utan en enda förändring?! Jag ska kolla upp detta lite mer noggrant!

/Maria

Stjärnan!

Den här videon hittade jag för några år sedan och jag kan inte se den nog många gånger. Jag skickade länken till min tränare som aldrig hade sett något liknande. Nu är han känd världen över och han är allas favorit!

Ståpäls, rysningar, en liten tår i ögat. Jag blir lika berörd varje gång.

/Maria

Testar!


Testar att mobilblogga! Sitter på jobbet och ska snart ha lunchrast!
Igår anmälde jag mig till årets första tävling, den 5:e mars i Karlskoga. Då blir det även debut i LA!

Nu får vi se om detta funkar…. Det ska vara en bild med oxå är det tänkt..

Svarthavre

Jag ger Arras svarthavre. Jag började faktiskt med det för att den vanliga havren var slut. Den är lite dyrare än vanlig havre men ger mer energi. Jag har alltid köpt den ute på Bergvik  men har nu hittat billig havre hos en bonde, så imorgon ska jag ut till honom och köpa 50 kilo svarthavre för 150kr. I affären kostar 25 kilo ca 120 kr!

/Maria

Lingh!

När Maria och jag var i Globen förra året, så visade Bo Jenå upp den fantastiska hingsten Lingh. Jag (som den mästerfilmaren jag är) filmade detta med min utomordentliga digitalkamera och la upp på youtube. Kort därefter blev jag kontaktad av Linghs ägare Karin Offield som ville att jag skulle byta ut videon mot en aningens bättre film.

Så se och njut!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=39tZ8pcDlQ4&fs=1&hl=en_US]

Film!

Efter många timmars hårslitande, så har jag nu lyckats med bedriften att både få in filmen i datorn, och sen på youtube. Inte illa. Det var först när jag var klar, som jag upptäckte att mitt gratisprogram la in en reklam mitt i skärmen, så det får ni ha överseende med ;).

Här är alltså Minardi, med Elin i sadeln!


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4n9whM2J5JU&fs=1&hl=en_US]

Jag får varna känsliga tittare…..Men häst och ryttare mår bra idag!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7n1O7PkkOrM&w=480&h=390]

Alltså kolla in den här goa herren. Jag är inget datageni så att rotera bilden kom inte på frågan!

Vrid på huvudet kära vänner!

Pas De Deux

Arras och Fonzie

Inger är en ambitiös kvinna som tjatade och tjatade på mig under en lång tid att vi skulle göra en Pas De Deux ihop. Som ni ser på bilden ovan så är det när två hästar gör en ”spegelritt” ihop. Vi var med på Lucia Showen 2009 första gången och det var verkligen superkul!

Året därefter var det dags igen. Denna gången hade vi ett spanskinfluerat tema. Då hade jag en lång röd kjol som låg bak över Arras rumpa, även Inger var vackert utklädd. Jag tycker att resultatet blev riktigt bra!

Snart ska vi spela in ritten på film så att Inger kan lägga ut den på sin hemsida, och vem vet, det kanske dyker upp några trevliga erbjudanden om att komma och visa upp denna Pas De Deux! Det vore Skôj!

/ Maria Johansson

Hoppning med hög fart!

Mycket hoppsnack nu i denna dressyrblogg. Men vad gör man inte, för att dessa pållarna oxå ska få leka av sig lite!?

”Våran” hoppryttare Elin var ju hemma från Uppsala denna helgen och då får man passa på att utnyttja henne lite. Hon har ridit Mini i två dagar nu, med inriktning på just hoppandet.

Idag så hoppade dom en trekombinationsövning med tre oxrar. Det gick väldigt bra (och väldigt fort) till att börja med. Sen blev det ett stort missförstånd (och eventuellt en farlig Arras på utsidan av ridhuset som skrämde lite), så Elin och Mini gick skilda vägar. Elin blev trampad på ryggen, men som TUR var gick det bra med henne. Mini blev lite skärrad så jag fick trösta henne en stund, sen fortsatte dom, och det gick bra.

Jag fick då med all denna drama på film, men tyvärr samarbetar inte min dator med min videokamera idag, så jag får lägga in det en annan dag.

I morgon ska hon skos, sen får det bli ett lösgörande pass i ridhuset. Hade tänkt först att rida på utebanan, men vet av erfarenhet att det inte blir någon ordentlig ridning då…

En sommardag på Björkliden…

Emma säger HEJ!

Nu har även den andra skaparen av denna blogg (dvs jag!), fått tummen ur och skrivit ett inlägg! (Kolla ”Våra Hästar”).

Vi ska alltså hoppa idag, något som jag med glädje överlåter till Elin.

Mini älskar att hoppa, och då gärna i full fart. Får se om jag hinner med att filma…

Min drake:

 

// Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798