Noteringar

Söndag med mycket häst!

Hej på er! Vilken fin dag vi har haft idag. Solen skiner i Karlstad. Jag har ridit Penny, Elton och Montana. Jag har också varit och tittat på Emma när de tävlade på Hammarö. Vi var till stallet tidigt i morse och tog ut Penny strax efter klockan åtta. Hon har gått så himla bra den här veckan i ridhuset. Idag var det dags för utebanan!

Det var aningen okoncentrerat jämfört med tidigare i veckan. För första gången gjorde Penny en supersnabb ”avstickare” ut från ridbanan vid en av ingångarna. Jag hann inte ens reagera, rätt som det var stod vi två meter utanför ridbanan precis vid hagen. Tvärnit blev det och jag kunde inte låta bli att brista ut i skratt! 😀

Vi traskade in på banan igen och travade vidare som om inget hade hänt. Nästa gång vi kom förbi samma ”hål” tittade hon till lite mot utgången men jag fick ratta tillbaka henne på rätt spår. Efter det var det inte någon tendens alls till att avvika från spåret.

Jag hade lite svårt med galoppfattningarna idag och hon var lite mer ur form men det blev bättre och bättre under passets gång. Jag avslutade henne efter lite drygt 15 minuter och då hade hon skött sig bra. Imorgon är det dags för Ankiträning och det ska bli himla kul. Det ska bli intressant att se om Anki ser någon skillnad jämför med sist vi red för två veckor sedan!

Precis när vi var klara såg vi ett gäng getter några meter från ridbanan som hade rymt från granngården. De fick igång hästarna så det stod härliga till. Penny som vanligtvis är superlugn tyckte att det var SUPERläskigt med getter….konstiga djur som inkräktar på gården tyckte Penny, haha!

img_9409 img_9428

/Maria