Twisted

På prylbloggen på Hippson hittade jag dessa bett. Dom är som ni ser vridna, vilket betyder att de är skarpare än vanliga bett. Feelings Twisted heter de. 

Jag kan inte låta bli att tycka att de ser lite väl skarpa ut. Är det jag som är blödig, eller vad tror ni?

/Maria

 

12 reaktioner på ”Twisted”

 1. Preciiis hemkommen från skolan i Strömsholm… och vi hade Agneta Aronsson idag som undervisade i just bett samt olika huvudlag…och jag säger bara …betten kan alltid bli för skarpa…oavsett vad du har för bett i munnen….det är handen som avgör det…Men för o få finliret i dressyrens högre klasser så måste man rida på kandar, om du ska tävla…men bettet på bilden ser ju förskräckligt elaka ut….blääää….säger jag bara….men det är min åsikt.. 😉
  Jag tycker inte man ska lösa problemen genom att tvinga fram obehag i munnen för att hästen ska gå ” finare”…tyvärr folk som gör så..

  1. Men varför måste man ha kandar för att då finliret? Jag tycker att det går ändå?! Jag tycker att det går lika bra med träns! Men usch ja, det finns nog många som sätter in skarpare bett istället för att lära sig lösa problemen på rätt sätt /Maria

 2. Jag tycker de ser helt hemska ut. Om jag någon gång skulle fundera på att köpa ett så vet jag att det är tecknet på att sluta rida. (ok, jag kanske tar i, men förstå vad ont detta måste kunna göra i en mun…)

 3. Tycker det är väldigt märkligt att vridningen är olika vid bettringarna, det ser ju inte likadant ut på höger sida som på vänter och det om något oroar mig med det bettet. Det kan aldrig bli bra och det ser otroligt skarpt ut!

 4. Gillar inte heller utformningen heller, de understa bettet är ett thrust bett är väl tänkt som konkurrent till sprenger. Nä en av de kanterna kan ju ge ett ganska skarpt tryck på de redan utsatta lanerna, så nej tack för min del

 5. Allså…du MÅSTE ju använda kandar om du ska tävla (fr o m Msv B)…så då bör ju hästen kunna gå bra med det också…jag har iaf alltid fått en bättre respons på kandar än på träns, för att få ut det där lite mer kvicka som exempelvis gör att domaren satt just en 7a, än en 6a på en bedömning för att jag fick ut liiite mer kvickhet på ett skarpare betsel än ett vanligt tränsbett….ibland är det faktiskt inte så lätt o få allt perfekt då man har en envis, sent tagen valack på 180 cm….då får man faktiskt trimma finlir på ett kandar för att få den exakta respons vid det exakta tillfället….eller?

  1. Jo men det har jag koll på (ang tävl) men det jag menar är att jag tycker att det borde gå att rida högre klasser utan att behöva stoppa in skarpare bett. Men jag förstår att det går lättare att trimma en så stor pålle med kandaret! /Maria

 6. Ush, hade aldrig haft samvete att rida med ett sånt bett. Stackars hästar säger jag bara! Finns ju de som måste stå ut med ännu värre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *