Onsdagen!

Idag slutade jag jobbet klockan 17 och åkte direkt till stallet för att rida på utebanan, eftersom det var upptaget i båda ridhusen under kvällen. När jag var påväg såg det riktigt mörkt ut… Det började åska som bara den och regna, så jag fick vänta och vänta på att bättre väder skulle komma in över oss.

Efter ett tag slutade det åska och jag passade på att rida. Jag värmde upp och lät Arras sträcka ut sig med lång form och mycket framåt i galopp. Det tyckte han var skoj. Varje gång det kom bilar som lät konstigt eller motorcyklar, så spratt han iväg som en kanin. Och jag skrattade mest!

Efter uppvärmningen höjde jag formen och tränade på att växla den. Det gick bra och det är en bra grej att öva på, trots att man rider ute med massor av störningsmoment, så måste hästen lyssna och gå med på att höja och sänka formen som jag vill. Jag växlade lite tempon men var noggrann att inte öka för mycket i trav. Just eftersom jag tycker att utebanan är lite för stum och hård för det.

Det var ett roligt pass idag. Imorgon blir det trimning i ridhuset!

Arras verkar tro att mina skor är gjort av något ätbart, eftersom han alltid tar en stor tugga på dom..

Arras bjöd fint mot ALLA hindren, även fast det var murar med hinderstöd bakom, men idag var det inte hoppning på schemat!

Snygg-Arras och Gris-Maria!

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *