Mina stövlar – En historia för sig!

Jag äger ett par Cavallo Piaff Plus, ett par fantastiskt snygga och även väldigt dyra stövlar. Jag minns inte riktigt men tror att jag köpte dem 2008 och har med andra ord haft dem i tre år nu.

Stövlarna har jag skött som man ska, jag har rengjort dom varje gång jag ridit och hängt upp dom ordentligt för att de inte ska säcka ihop. Dragkedjan har jag bytt på ena stöveln en gång för några månader sedan. Nu har den andra dragkedjan börjat dela sig. Förutom detta har det blivit ett stort hål på insidan av stöveln.

Jag har använt stövlarna näst intill varje dag i tre år, så det är väl inte så konstigt att de börjar förfalla, men betalar man närmare 6000 kronor för ett par stövlar så tycker jag att de ska hålla lite längre än så här.

Mina förra stövlar var ett par Königs och de höll ungefär dubbelt så lång tid, innan jag bytte för att jag ville ha ett par med högre båge. Är det bättre kvalité på königs-stövlarna eller var det vara bättre kvalité förr?

/Maria

9 reaktioner på ”Mina stövlar – En historia för sig!”

 1. Jag har haft ett par gamla Cavallo som höll i 10 år (använda ca 4-5 dagar per vecka). Mina nuvarande var ganska slitna på insidan efter ett drygt år av daglig ridning. Dessa kommer inte att hålla i 10 år om ens 5. Jag klagade på detta och fick till svar av återförsäljaren att pga att vi ryttare vill ha mjukare och mjukare (följsammare) läder så blir hållbarheten lidande. Detta gäller både sadlar och stövlar enligt dem så det var bara att klappa igen och hålla god min. Och visst var de behagligare att ”rida in” än de gamla, det får jag väl erkänna 🙂

  1. Ahaa då har vi svaret där då 🙂 Ja dom är ju mjuka och sköna men jag vill att de ska hålla längre =) /Maria

 2. Jag har ett par cavallo grand prix, inte alls använt dom så mycket, så kvalitéen kan jag inte uttala mig om! 🙂
  Hur gör du när du putsar dina? jag har en burk med puts från kiwi som ska göra stövlarna både svartare och glansia, men jag tycker dom bara blir matta. Jag vill egentligen bara göra rent dom och fetta in dom som med allt annat läder, men hur ska man göra? 🙂

  1. Ta vanlig skokräm och putsa in ordentligt och låt torka. Sen finns det en putssvamp från kiwi som innehåller lite svart färg och tar man den efter krämen, så blir det SUPER blankt! /Emma

 3. Jag har också Königs stövlar och är jättenöjd.
  Går att få med riktigt hög dressyrbåge också om man vill 😀

 4. Jag har precis samma stövlar som dig, och precis samma ha hänt för mig, de har spruckit i lädret och ett hål har bildats. Dom är nu på lagning. Lite surt med ett par stövlar för 6000 kr. Och framför allt har jag inte lust att rida in några nya. Dessa har jag ju ridit i och format efter mig i flera år. Och tro mig, jag har vårdat dom(gjort lumpen, beridna högvakten, och då lär man sig att putsa skor och stövlar)

  1. Men är det sant?! Då är det ju precis samma för dig ju! Fan vad segt.. Jag blir så less! Där det gått hål, lagar skomakaren det? /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *