Linimentschampo!

Jag äger ett sådant här linimentschampo som jag använt ett par gånger efter träning, men jag vet inte alls om det gör någon skillnad. Är det någon av er läsare som använder linimentschampo och har några erfarenheter av detta?

/Maria

9 reaktioner på ”Linimentschampo!”

 1. Förr använde jag det dagen innan träning. Mest för att mitt sånt schampo inte behöver sköljas ur och vi har ingen slang så det var lättast så. Hoppades också att de skulle bli mjuka i kroppen av det. Nu är jag osäker på om man får göra det dagen innan tävling? Tänker om det är någon karens på liniment nuförtiden, vet ni?

 2. Jag har faktiskt provat det på mig själv (brukar göra det för att se effekten innan hästen får det på sig. De kan ju inte säga om det bränns eller så….) och kan väl inte säga att det var ngn jättehöjdare såsom arnika eller till och med vanligt liniment kan vara. Nej, jag kör med arnika till vardags. Det funkar bra!

 3. Jag brukar använda linimentschampo dagen innan tävling, mest för att jag alltid badar hästen dagen innan tävling och då kan man ju hoppas att linimentet har någon verkan. Jag har hört att så länge linimentet inte innehåller ämnet ”capsacin” så är det ingen karens. Men jag kan ha fel? Någon annan som vet, nu blir man ju lite nojig.

 4. Ja använder linementshampo efter varje hårt pass då hon börjar bli lite till åren å ja inte vill att hon ska bli stel i musklerna. Ja tycker att dä ä superbra!
  Köper det gröna som finns på Granngården, kommer inte ihåg va dä heter just nu 😛

 5. Hej där o tack för en bra o läsvärd blogg för det första 🙂
  Jag tvättade min häst med linimentschampo av typen på bilden senast i förrgår. Har använt det på hästen i 7 år utan problem men igår när jag kom ut till stallet (dagen efter shamponering alltså) så hade hästen jätteont i huden och nästan som ödem och nässelutslag över ryggen plus att jag upplevde det som att han ville att jag skulle klia över ryggen men att det gjorde för ont i huden om ni hänger med på hur jag menar. Jag schamponerade med schampot outspätt, alltså direkt på kroppen vilket jag brukar göra, dock så gnuggade ganska rejält då hästen var ordentligt smutsigt. Kanske blev effekten för stark i och med detta eller så har häststackaren gått o blivit överkänslig helt plötsligt 🙂
  Så min erfarenhet av schampot är alltså att jag tycker det är bra, men var försiktig och gnugga inte in det outspätt så att det blir blistereffekt av det hela!

  MVH // Sandra

 6. Använde alltid detta dagen innan tävling på min vita ponny och ren blev han iallafall. Ett stort plus enligt mig är att det inte måste sköljas ur så nogrannt då hinner de inte bli kalla om man inte har något varmvatten.
  Kom även på nu att när jag för många år sedan red en liten shettis hos min granne så svampade hon alltid av med utspätt linimentschampo om de blivit svettiga. Något jag kanske ska börja med igen.
  Min kompis ponny fick dock nässelutslag av schampot så vissa hästar verkar va överkänsliga mot det.
  Och om det har någon direkt linimentverkan kan jag inte svara på då linimentschampo var det enda vi använde till min ponny, eller en gång använde vi faktiskt grönsåpa och då var han stel dagen efter så vet inte om det va pga liniment eller om jag va slö med o täcka honom, dessutom bara en gång detta gjordes och man kan ju även ha en dålig dag..

 7. När jag hade veterinären ute till min tjej förut och berättade att jag brukar använda liniment sa han att det var onödigt och inte gjorde någon skillnad. Att det var själva ”massagen” när man gnuggar in det som i sådana fall gör skillnad. Men det gör ju skillnad på människor (även när man inte masserar in) så då måste det väl bli skillnad för hästarna också eller?
  Har dock aldrig använt linimentschampo så det kan jag inte uttala mig om 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *