Dagens träning!

Jag har väl nämnt någon gång, att Mini har varit lite sliten och ojämn i bjudning och sitt sätt att vara. Jag tycker att det har blivit lite bättre sista veckan men Anki var fortfarande osäker när hon såg oss värma upp idag.

Hon tyckte då att jag skulle åka in och kolla henne, bara för att vara på den säkra sida. Men hon ville även sitta upp på henne själv, så jag fick se från sidan och se om det var något ovanligt i hennes rörelsemönster.

Sagt och gjort, Anki satte sig upp, (hon har aldrig ridit henne förut) travade tre varv åt båda håll och kunde sen konstatera att, nej det är inget fel på henne. Hon kände inget konstigt alls (och jag såg inget heller), och tyckte inte ens att jag behövde åka in med henne.

Jag litar till 100% på Ankis åsikt och känner mig med ens mycket lugnare. Jag har inte skrivit om detta i bloggen, men hon har haft konstiga utslag, främst på bogen, men det spred sig ner till ena frambenet. Prov är tagna på henne, för att utesluta ringorm, men jag har ändå behandlat henne som en ”ringormshäst”, då provsvaren tar 6 veckor. Dock trodde inte veterinären att det var det, utan snarare utslag/eksem orsakade av insekter eller att hon har vart blöt under täcket. Nu är hon iallafall mycket bättre, men kanske detta också har satt sig på hennes sinne.

Medans vi ännu var i analystagen, så tittade vi bak de senaste två åren, som jag har haft henne. För ett år sen ungefär, så var vi i tagen att åka till Flyinge. Då var hon också lit stum i gången och trött. Året innan var hon 4 år och skulle gå kvaliten. Jag minns att jag frågade Anki, lite på skämt, om jag fick ha med mig en person med långpisk in på banan, för jag visste inte hur jag skulle få fram henne.

Så hon kanske har en downperiod vid den här tiden på året.

För att återgå till träningen, så jobbade vi med lösgjordheten och fick till ett bra pass tycker jag!

Vi körde den gråa outfiten idag! 🙂

// Emma

10 reaktioner på ”Dagens träning!”

 1. Fick några funderingar i huvudet. Trött i musklerna? En kompis som tävlar på msv nivå, brukar ha samma massör ungefär en gång i månaden, å denne massör brukar snabbt kunna säga om hästen är trött i musklerna, eller har tappat. Hästen brukar bli sådär så man känner att nånting e ”fel” men man kan inte riktigt lägga fingret på det :S

  Vanliga blodprov?? Hb? Järn? etc.. ?

  Pälsfällning? Brukar Mini påverkas av pälsfällningen? Läste så sent som idag, att det är egentligen perioden före pälsbyte som är den tunga perioden, krävs mera energi att bilda ny päls än att bygga muskler! (hör å häpna!)..

  Nu ska jag inte svära på saken, men har för mig att jag läst att hästar kan få ”höstdepressioner” dom pxå… ! Hoppas iaf det bara är nåt tillfälligt å inget allvarligt! 🙂

  1. Det kan absolut ha med pälsättningen att göra! Hon fäller ganska bra nu och är MYCKET känslig i pälsen överlag under året. Sista tiden har vi krävt mycket mer samling och styrka av henne, så det vore inte konstigt om det är lite ömt här och var. Det som är positivt är iallafall att hon känns mycket piggare nu, än för bara några veckor sen! Hoppas att det är övergående nu! /Emma

 2. Men Emma, du ska ju vara med på bild i grå ridkläder för att det skall vara en hel matchning inte bara mini. :p

  1. Jag håller med, gråa ridbyxor och en färgglad tröja till…
   Jag har också ett sånt schabrak och med ett par gråa pikeur (samma färg som kanten på schabraket) blir det faktiskt himla snyggt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *