Svar på frågestund Del 2

Hur har ni finansierat era hästköp?

Maria: Vi köpte från början en billig ponny, som vi sålde och köpte en storhäst, som var lite dyrare än pengarna vi sålde ponnyn för. Sedan red jag upp en ponny från Lätt C till FEI och när den såldes fick vi en liten del av summan. Då köpte vi Arras, som var ännu lite dyrare än de pengar vi hade. Som tur var hade jag föräldrar som också ville att jag skulle ha Arras, och de gick in med de pengar som fattades för att vi skulle kunna köpa honom. Och nu är det min mammas häst, så säljs den så kan hon ju ta picket och packet och dra med pengarna i bakfickan 😛 haha.

Emma: Min första ponny kostade inte så mycket, så henne köpte mina föräldrar åt mig. (Jag var 12 år). Sen har jag haft foderhästar tills jag köpte Mini. Då var jag så vuxen att jag fick ta ett banklån! Så Mini ägs av mig och en viss del av Swedbank.. 😛

Har ni någon gång sålt någon häst för att kunna finansiera en ”bättre häst” (kapacitetsmässigt alltså)?

Maria: Vi sålde vår första ponny för att han inte räckte till kapacitetsmässigt.

Emma: Jag har bara sålt en häst och det var min uppfödning som jag hade. För dom pengarna köpte jag en transport..

Skulle ni sälja era hästar om ni fick ett bra bud? (En del hävdar ju att allt är till salu för rätt pris).

Maria: Ja men det är faktiskt så, allt är till salu och har man obegränsat med pengar så kanske man inte skulle bry sig om ifall man fick ett bud, men har man som jag, knappt råd att träna en gång i veckan, så kan man nog inte tacka nej till ett grymt bud. Men då ska det vara grymt!!!

Emma: Säger som Maria, allt är till salu. Men det ska mycket till om jag ska sälja min kompis!

Har ni ridit SM på ponny/JR/YR?

Maria: När jag var JR/YR så var Arras fortfarande ung och vi red inte de klasserna. Men när jag hade Patrick så kvalade vi till SM, vi blev dock reserver. Red ponnyderbyt och lite annat som ändå var superskoj!

Emma: Nepp, tävlade inte i de klasserna när jag var i den åldern. Tävlade knappt dressyr alls då.

vilket landskap ligger segerstad i?

Emma: I Värmland, mellan Karlstad och Grums.

kan inte ni filma runt i ert stall någon gång?

Emma: Det kan vi absolut göra! Håll utkik!

Dom där pikeur ridbyxorna du köpte, är dom sköna? (funderar på att köpa ett par såna)

Maria: Antar att du menar de som det står Pikeur på sidan av låret? De är jättesköna, jag rekommenderar de varmt! Jag vet inte hur hållbarheten är men de verkar super! Jag har helskodda och skoningen är tunn och mjuk. Nertill är det resår och det är super!

Om ni fick välja vilket land ni skulle resa till och bo där i ett år vad skulle det bli?

Emma: Oj, svårt.. Men jag tror faktiskt Irland. Jag har alltid velat åka dit, det verkar så fantastiskt vackert där. Sen är det lagomt avstånd hem också! 😛

Maria: Jag har också funderat på att åka till Irland. Men annars kan jag tänka mig Nya Zeeland! 

katt eller hund?

Emma: Hund!

Maria: Hund!

vit eller svart häst?

Emma: Svart häst

Maria: Svart häst

ridskor eller ridstövlar?

Emma: Ridstövlar

Maria: Ridstövar helt klart!

sitta på en skenande häst eller bockande?

Emma: Bockande tror jag. Känns som om man har större chans att avleda hästen då.

Maria: Skenande skulle jag nog ta. Då skulle jag nog ta tag i en tygel och styra in den i närmaste träd/buske/sarg.

hv polo eller pikeur?

Emma: Hv polo i tröjor och Pikeur i ridbyxor! 😉

Maria: Pikeur tror jag, Hv polo kan ha lite för mycket tryck enligt min smak (Är förmodligen ensam om att tycka detta)

kingsland eller jw?

Emma: Kingsland

Maria: Kingsland

hur många besökare har ni varje dag ungefär?

Emma: Det vet faktiskt inte jag riktigt, eftersom WordPress har en fantastiskt dålig statistikräknare (dom visar bara antal sidvisningar…) Men enligt bloggportalen så ligger vi runt 3-3500 unika läsare i veckan.

Det här är ju riktigt kul, det får vi göra om snart igen!

/Maria & Emma

2 reaktioner på ”Svar på frågestund Del 2”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *