Andreas Helgstrand, en vettig karl!

Andreas Helgstrand hade clinic under Göteborg Horse Show och jag tycker att han verkar otroligt vettig. Han hade berättat vad man skulle kräva av hästarna i de unga åldrarna och han poängterade många viktiga punkter, bland annat:

”Man kan inte bestraffa den så fort den inte vill göra något. Till sist blir den rädd varje gång du visar dig. Det är också viktigt att hästen är med på det ni ska göra, så att det inte blir en stor fight varje gång”.

En superfin mörkskimmel som var med på clinicen!


”Där kunskapen försvinner tar våldet vid”

Är ju ett ordspråk som stämmer otroligt väl, det är så vanligt att människor blir så frustrerade över att hästen inte springer så fint som ryttaren önskar, att ryttaren tar till våld istället för att lugnt och harmoniskt tillsammans med hästen lösa uppgiften.

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *