Om man har en dålig dag!

Om det är något som jag verkligen har fått jobba med genom åren, så är det att hålla ordning på mitt humör när jag rider. En grundregel som jag har, är att vet jag med mig att jag har en dålig dag, då anpassar jag ridningen efter det. Jag kanske inte rider det där hårda dressyrpasset jag hade tänkt mig, utan tar en lugn och kravlös tur i skogen istället.

Detta får jag verkligen tänka på med min nuvarande häst. Jag vet så väl, att blir jag arg på henne, då kommer det sitta i en lång tid framöver. Hon är en väldigt känslig häst, och blir något fel i hanteringen eller ridningen så kommer hon i håg detta. Hon har givetvis blivit bättre, men i början när jag fick henne, var hon väldigt tålamodsprövande. Det tog 3 månader innan jag kunde slänga på ett täcke på henne, och det kan fortfarande vara svårt att göra det när hon är lös i boxen. En gång var det någon som hade ledit henne med kedja under hakan. Det tog en hel sommar innan man fick på henne grimman utan diskussion.

Och ändå har hon aldrig varit med om några tråkigheter, som man lätt kan tro. Hon är bara en känslig individ, och då får man ta hänsyn till detta.

Jag har blivit väldigt tålmodig under dessa 2 åren, och jag har alltid gett henne den tid hon behöver för att vänja sig vid saker. Det har verkligen gett resultat, och nu märker jag i många situationer, vad mycket hon litar på mig. Blir hon rädd för något, räcker det oftast med en liten lugnande klapp och ett konsekvent handlande, så blir hon lugn direkt, och kan fortsätta som om inget har hänt.

Det är väldigt mycket värt i slutänden!


Mini-en speciell dam!

// Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *