I morgon..

Åker jag till Hööks och köper en sån här:

En Back-on-track ryggvärmare.

Idag när jag skulle rida tyckte jag att hon var något öm i ryggen på vänster sida. Förmodligen träningsvärk. Jag var osäker på om jag skulle rida överhuvudtaget, men till sist bestämde jag mig för att prova. Har hon ont, kommer hon protestera. Är det träningsvärk så kommer det bli bättre. Nu klämde ju Mini in med ett av våra bästa pass någonsin (top 10 helt klart!), så jag tycker det vore jättekonstigt om hon skulle ha något allvarligare ryggproblem. Efter passet visade hon ingen ömhet. Jag linimentade både före och efter, i morgon blir det promenad och då även en ryggvärmare!

Back-on-track är ju bra vid muskelömhet och det ökar blodcirkulationen i det utsatta området. Den var inte så farligt dyr heller, så vi provar!

// Emma

8 reaktioner på ”I morgon..”

 1. Om du vill spara ungefär 99% av priset men ändå få samma effekt så kan du ta en filt/ett gammalt täcke och sy fast plastpåsar. De ger samma effekt som BoT ger på 3 veckor på ca. 8 timmar (blir betydligt varmare).

  Min ena har periodvis varit lite öm i ryggen. Vid fällning osv så är han väldigt väldigt känslig, och jag har även en BoT-ryggvärmare men den används inte längre då plastpåsarna ger bättre effekt. Fick tipset av en equi-terapeut och det har verkligen blivit skillnad!

  Ett tips bara!

  1. Hm intressant! Dock tror jag att min pålle skulle springa till skogs om jag kom med en sån anordning, hon är i princip rädd för ett vanligt täcke… 😉 men tack för tipset, kan va bra å veta i framtiden! 🙂

 2. Jag tror att BoT är bra, men detta ryggtäcke ligger väldigt dåligt och hästen måste i princip stå still för att det inte ska glida av trots gjord. Det är min erfarenhet iaf. Jag skulle köpa ett (betydligt dyrare dock) täcke om jag var du… Hur som haver, lycka till!

 3. Jag har alltid varit stort fan av BoT, tills… Jag hittade magneter, mkt bättre mer effektivt och lite billigare. Kommer aldrig mer köpa BoT nu

 4. darini åker alltid med sin bot ryggvärmare i transporten till träning och tävling, den glider lite, men absolut inget farligt.

 5. Jag håller med tidigare talare om att BoT- ryggstycket ligger lite illa, och jag köpte faktiskt ett BoT-fleecetäcke efter att jag tröttnat på att ryggstycket hängde på sniskan varje morgon.
  MEN, är man lite ambitiös och har ett bomulls/fleecetäcke över så kan det vara en god idé att sy fast den medföljande kardborren i täcket och därmed kunna fästa ryggstycket i det. Täckgjord bör man nog använda i alla fall, även om det finns ringar som man också kan använda som fästpunkter.
  För om jag ska vara ärlig så är inte BOT-fleecetäcket av någon vidare kvalité; då känns faktiskt ryggstycket mer gediget (= likt deras paddar).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *