Värme

Ääääntligen är värmen här! Det betyder att jag kan gömma undan Minis täcken långt ned i ett hörn, och till hennes glädje får hon nu gå utan täcke tills insekterna kommer. Okej, ösregnar det kanske hon får finna sig i att ha på sig ett, men det är i absoluta nödfall. Påminnelse till mig själv är dock att vi behöver införskaffa ett nytt flugtäcke!

Nu har Mini varit friskförklarad i 6 veckor (firar) och om ytterligare 2 veckor får hon börja tränas mer i galopp. Jag har börjat öka på antalet galoppfattningar per pass (till två… 😉 ),  men ute i skogen får hon snällt hålla sig i trav än. Det blir liksom inte den där lugna galoppen när Mini är i skogen, mer fullt ös medvetslös. 😛

Idag har jag också kontaktat en sadelmänniska som förhoppningsvis kan komma ut och mirakelfixa min sadel. Igår när jag red så upptäckte jag att schabraket var betydligt mer smutsigt och svettigt på höger sida, vilket gjorde mig livrädd och tror nu att Mini är helt snedbelastad och förstörd. Kan ju vara så att hon rullar sig mer på en sida och helt enkelt ÄR skitigare där, hon ser iallafall helt jämn ut i muskulaturen. Men det var den sparken i baken jag behövde, så nu hoppas jag på en snabb tid! 🙂

Finaste Mini, alldeles prickig i pälsen nu. Älskar´t!!

Körde ett kortare pass longering idag, mest för att se rörelsemönstret. Såg finfint ut!

Som sagt, rullar sig mest på höger sida…

 

6 reaktioner på ”Värme”

  1. Du får skriva till mig här eller på FB om du vill testa min Albion, kan ju bara svänga förbi liksom. Om den passar fint på Future så borde den passa fint på Mini ^^, den är även helt ny inuti så du behöver inte oroa dig för sneheter eller annat 😉

    1. Å vad snäll du är! Jag är inte ute efter att köpa någon just nu, men om det skiter sig helt med min sadel kanske jag hör av mig! ?

    1. Jag vet inte alls hur Maria tänker kring häst i framtiden, men det är inte aktuellt nu iallafall! /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *