När Mini blir frisk…

Jag har lovat Mini två presenter när hon blir frisk. Hon brydde sig inte nämnvärt dock. Jag tror säkert att husse kommer köpa en kartong med havreflarn till henne, ni vet de där torra siraps-ihopsatta kakorna som finns i storpack, de kommer nog vara mer uppskattade än mina presenter..

Jag har nämligen tänkt att utöka vår tränsgarderob! Vi har ju sedan tidigare ett High Jump från PS, och jag har nästan bestämt mig för att inte tävla mer på kandar, så jag skulle vilja ha ett till träns. Varför? Det kan jag inte riktigt svara på mer än att känslan säger att jag vill variera lite! 😉

Det är redan givet att det blir ett till PS-träns och att det inte blir något med ”krokodilmönster”, eller vad det nu heter – nymoderniteter – det gillar jag inte! Tips på något annat? Jag har faktiskt inte kollat in deras träns på evigheter.

Sak två hon ska få är ett par dressyrskydd från Horseguard, de finns på Granngården. De ser ut som de där svindyra Veredus piaff-skydden, men kostar halva priset. Jag har inte bestämt mig om hon ska få svarta eller vita än, men det lutar åt vita! (Eller svarta… 😛 )

Vi längtar tills den dagen kommer, då veterinären säger att nu, nu är hon frisk!

img_6539 img_6538

//Emma

26 reaktioner på ”När Mini blir frisk…”

 1. Alltid roligt att planera framtida inköp tycker jag, nästan roligare än sjävla köpet (okej nästan). Min häst fick nya passar från Eskadron i julklapp, även om hon nog precis som Mini föredragit havreflarn 😉 En liten varning ang HGskydden dock, nu har jag inte testat just den modellen MEN andra skydd från HG och jag tycker inte alls de är bra i kvalitet, de går sönder så lätt och ser slitna ut fort. Har haft ett par eskadronkopior från dom, (de där hårda snygga dressyrskydden som även Catago gör) och det märks varför de är billigare om man säger så. Inte alls säkert att samma gäller de här men kanske kan vara bra att veta och tänka på!

  1. Aha! Jag anar att de inte är av toppkvalitet, men å andra sidan har jag inte hört så gott om Veredus-skydden heller, och de är ändå mer än dubbelt så dyra! ? /Emma

   1. Kan verkligen rekommendera Catagos nya modell Diamond. Har en riktigt skavbenägen häst, men dessa funkar super. Inte jättedyra heller 🙂

    Min häst kan inte ha de klassiska Catago, men dessa funkar bra 🙂

 2. Köp ett träns från Xtreme horsemakeover eller Schumacher istället! Så extremt mycket bättre kvalité och passform. Mjuka träns i äkta läder istället för de där hårda nackstyckena.

  1. Jag motsäga dig där och säga att jag tycker att Emma gör helt rätt att satsa på ett anatomiskt träns som är det bästa för hästen, dessutom är dem dessutom mjuka och har äkta vegetabiliskt läder, en viktigt tanke att ha i åtanke när man köper läderprodukter.
   Som rekommendation till Emma är både Flyinge change och Top notch mer dressyriga, men Jump off är väldigt anatomiskt och ger bra utrymme för munnen att röra sig fritt precis som High Jump.

   1. Så vitt jag vet är deras läder inte vegetabiliskt, läder är ju liksom läder, det kan inte vara vegetabiliskt då det är gjort av hud.
    Däremot är det vegetabiliskt garvat, vilket dock är miljövänligare än vanligt garvat läder. 🙂
    Det är i alla fall så jag uppfattat det 🙂

 3. Jag tycker du gör helt rätt i att unna dig ett träns. Man måste inte köpa nått bara för att det förra var trasigt, fult och halv mögligt ? Jag har Get Set. Notera att man kan köpa till andra nos paddar utan krocko. De har två andra den ena är lackad o den andra med brodyr. Jag är super nöjd den sitter riktigt fint på hästen. Jag gillar ju att den inte är det ”typiska och vanliga” men den är heller inte super udda. ?

 4. Köp nåt träns med bättre läder än PS tycker jag! Schumacher eller Steinhaus eller nåt ditåt. PS är så galet överskattat för vad man får för pengarna. Jag hade köpt ett Schumacher Venedig med bling på pannbandet.

  1. För priset så tycker jag PS funkar bra! Köpte ett Döbertträns en gång för hur mycket pengar som helst, inte alls värt, kvalitén var urusel för det priset. Schumacher är alldeles för dyrt tycker jag! ??/Emma

 5. Klart Mini vill ha lite ny fräsch utrustning till hennes comeback! Och havreflarn. 🙂 Har dålig koll på PS-tränsen, särskilt nu när det inte är ok att tävla med dem. :/

  När har du nästa veterinärkoll då du kanske får det magiska och efterlängtade beskedet? 🙂

  1. Det är hon värd! ? Jag klipper av vaggorna ändå på tränsen, Mini trivdes inte riktigt med de, och då är de ju godkända för tävling! ?
   Vi ska in den 19:e igen, då får du hålla tummarna!! /Emma

 6. Nu skrev du ju att du vill ha ett PS-träns, och ja, jag kan läsa 😉 Men har du sett dessa anatomiskt utformade träns från Antares? Lädret är 1000 resor bättre och jag tycker nog att designen är det också 😉 Tänk Precision-nackstycket med Precision remont eller Origin dressyrnosgrimma? Eller kanske Comfort aachennosgrimma där man kan ta bort snokremmen? Aaah, dör så fina! Nytt träns står rätt långt ner på inköpslistan här (efter 2 stycken sadlar, exempelvis 😉 ) men när det är dags, då ska jag gräva riktigt djupt i plånboken efter ett Antares!

  1. Jag har faktiskt inte kollat in så mycket annat, men min plånbok är tyvärr inte så djup (?), så smärtgränsen är runt 2500kr! ?/Emma

 7. Som någon annan skrev så tycker jag verkligen att du ska spana i Antares! Har haft PS High Jump tidigare men sålde det och köpte ett Antares istället. Det anatomiska nackstycket ligger superbra och lädret är mjukt och av en helt annan kvalitet än PS (till det bättre).

  1. Jag har faktiskt aldrig sett ett träns därifrån, men jag är rädd att de är för dyra för mig.. men ska absolut kolla in! ?/Emma

 8. http://hypostore.com/premiera-latina-black-anatomic-bridle-with-patent-leather-details.html

  ser precis ut som ps i nackstycke (har tom vaggor som går att klippa bort) finns med som utan vit fodring. Just nu slut i lager men det kommer säkert in fler när det är dags. Jag har köpt därifrån och är jättenöjd med mitt träns. Hade ps top notch förut men detta är mjukare i sitt läder. Kostar ca 1000 kr, frakten ca 150 kr.

  Vill du ha Ps så var jag nöjd med flyinge change.

  1. Men å, det var ju jättefint! Det blev en stark kandidat! Köpte kandar därifrån och var riktigt nöjd med det. ? /Emma

    1. A okej, då verkar de vara normala i storlekarna då! Har för mig att kandaret jag köpte var det också! ?

 9. Jag har testat de flesta träns som PS har men måste säga att så bra min häst går med Flying Change har jag inte upplevt med något annat träns! Otroligt nöjd 🙂 Tillsammans med rundsydda lädertyglar från OS är det så jäkla snyggt!!

 10. Ta en titt på Alequis saker också. Galet mycket snygga saker, utan dessa ”nymoderniteter” 😉 Mer åt det klassiska hållet.

  Ska hålla bra kvalitet också har jag hört. Min kompis har en lädergrimma och schabrak från dem, och hon är jättenöjd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *