Kämpiga dagar!

Mini har fått bekänna färg senaste veckan! I måndags jobbade vi vidare med lösgjordheten, det var kämpigt tyckte Mini, men oj vad bra det är för henne! Hon blir så fin mellan varven, men än så länge orkar hon inte vara ”där” hela tiden. Det är mer arbetsamt för henne i galoppen där hon gärna blir lite styv och svårreglerbar. 

Idag var vi ut till Anki och tränade. Vi fortsatte måndagens arbete och fokuserade mer på galoppen. Jag fick rida i förvänd galopp på en liten volt för att där kunna ändra henne i ställning utan att hon försvann åt något håll. Jag fick även rida på fyrkanten i förvänd galopp och ändrade steglängd, även det utan att Mini fick dra ut sig eller lägga sig på handen. I slutet av passet så fick jag henne verkligen mellan skänklarna, jag kunde driva med båda benen och känna hur jag slöt om runt henne. Härlig känsla och hon var så fin! Men så trött!! Helt skummig och inte en torr fläck på hela hästen.

Jag ska fortsätta arbetet imorgon tänkte jag, men sen blir det uteritt och en vilodag för damen!

?

/Emma

En reaktion på ”Kämpiga dagar!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *