Trött efter träning!

Mini fick gå ett hårt pass för Anki igår! Anki hade varit på Carl Hester-clinicen i lördags och var taggad att lära ut de nya erfarenheterna! ? 

Minis största ”problem” är hennes korta rygg. Det gör att hon har inga problem att samla sig men desto mer bekymmer att bli helt lösgjord och komma igenom ryggen. Vi ska lägga upp framtiden nu med ett par veckor med bara lossande arbete, sen siktar vi mot intermediaire-rörelserna! Men som Anki sa; 75% av alla våra pass ska vara lösgörande, det är där vi måste bli bra. ?

Jag fick rida mycket med stilla hand och verkligen lägga band på mig själv att inte ta åt mig den när Mini vill lägga sig på och springa iväg. Då får jag rida några öppna steg istället, bara med hjälp av benen! Lättare sagt än gjort! Mini kan ibland uppfattas som en lite trög häst, så är verkligen inte fallet! Hon kan däremot låsa in sig i en liten bubbla när hon är lite spänd, men sen finns där en energi som aldrig tar slut! ?

När jag väl fick lite hejd på henne – med hjälp av sits och ben- då blev hon så fin! Det är dit vi måste komma och det är den känslan jag ska eftersträva nu under våra pass. Jag är supertaggad inför vinterträningen och till våren ska vi vara smidigare, starkare och förhoppningsvis redo för lite större uppgifter!??

Men jobbigt var det…:

?❤️

//Emma

En reaktion på ”Trött efter träning!”

  1. Å, det där känner jag verkligen igen med taggade energiska ”ponnysar” med kort och stark rygg, man måste bli proffs på lösgörande arbete! Håller helt med dig, visst är det en fantastisk känsla när de kommer igenom! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *