Ankiträning med Penny!

Tjohej! Vilken härlig sensommarvärme vi har nu. Jag njuter i fulla drag, det är så härligt att ha häst just precis nu tycker jag.

Innan jag skriver om Ankiträningen så måste jag ju meddela er att Penny fick hoppa med Elin i sadeln i lördags. Hon har bara blivit löshoppad förut så vi visste inte alls hur detta skulle gå. Men hon travade över bommar och skuttade över hinder som att hon aldrig gjort något annat. Nemas problemas, sa Penny och tuffade på som tåget. Så himla häftigt!

Nu till Ankiträningen 🙂 Jag hade bytt tid med en annan tjej så jag fick 45 minuter. Det var bra för då kunde jag och Anki prata igenom tiden innan Flyinge utan att behöva stressa.

Vi började i trav, lättridning. Anki noterade att Penny är bättre i vänstersidan sedan vi drog ut tänderna. Vilket jag också tycker. Hon tar stöd bättre på bettet istället för att vika in näsan och jobbar bättre över ryggen. Det var mycket som var positivt med Penny på träningen, men hon visade också lite humör vid några tillfällen 😉 Hon vill gärna ånga på i ett sjujäkla tempo. Anki bad mig att bromsa och lugna ner steget, då tyckte Penny att jag skulle sluta lägga mig i, haha. Det visade hon genom att sträcka upp nosen till taket under några steg, för att sedan gå med på mitt förslag om att springa i ett litet mer normalt tempo.

Jag fick prova att sätta mig ner i traven och ojojoj vad bekvämt det var. Som att sitta i en mjuk soffa. Inte skumpig det minsta och kul var också att Penny verkade tycka att det var en bra idé att jag satt ner. När hon också gick med på att hålla ett något lägre tempo (det tempot ryttarinnan valde), då kunde jag komma till lite drivning och DÄR blev hon kanonfin!! Hon kortade in bakbenen, jobbade över ryggen och fick en väldigt fin form. Dit vill jag sträva efter att komma framöver. ”Nu är lärakänna-perioden över” sa Anki. Nu är det dags att börja arbeta henne lite mer!

Vi övade på övergångar mellan trav och skritt snett igenom ridhuset, eftersom det är med på treårsprogrammet på Flyinge. Vi övade också lite galoppfattningar och att göra dom på olika ställen i ridhuset. Penny lättar lite med baken i fattningarna så det ska jag jobba lite med framöver.

Nyttigt och bra pass tycker jag. Penny kommer nog ha lite träningsvärk imorgon 🙂

Här har vi avslutningsloppet, det högsta för dagen 😉

/Maria  

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *