Utan bett i ett par dagar!

Eftersom Penny ska gå utan bett i 10-12 dagar from i torsdags så provade jag att rida med ett remontträns som jag satte tyglarna i de små ringarna på sidorna. Jag tippade på att hackamore hade blivit lite väl skarpt så jag tänkte att det är nog mildast och det trevligaste alternativet av de hemmaihopknåpade alternativen 🙂

Jag visste inte alls hur hon skulle reagera eller om hon ens tänkte stanna när jag tog i tyglarna. Skulle det ens gå att svänga? Jag satt upp och red i ridhuset i och med att jag ville ha stängt runt oss för säkerhets skull. Jag provade lite start och stop – inga problem, hon stannade när jag ville och fattade vinken. Jag svängde i skritt och det gick bra, kanske inte riktigt lika lätt som med bett men det var ändå helt okej.

Jag satte igång i trav och Penny gick först med huvudet rakt fram och jag var väldigt lätt i kontakt med nosgrimman. Hon sänkte sedan huvudet och tog mer stöd framåt, nedåt. Jag berömde henne när hon slappnade av. I vänster varv har hon tidigare vält lite inåt och det tyckte jag inte att hon gjorde lika mycket nu. Hon ”knäppte” heller inte av alls, utan sökte sig till en längre form med nosen ganska långt fram gentemot när jag rider på bettet. Himla trevligt tycker jag!

Det är inte alls dumt att öva på att rida mer med säte och ben faktiskt, så vi ser det positivt att rida på bettlöst 🙂 


/Maria 

3 reaktioner på ”Utan bett i ett par dagar!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *