Vila efter tävling!

Mini brukar få ett par dagars semester efter en tävling, speciellt när det varit meeting. Nu kan jag vila henne med gott samvete också, hon går i en stor hage från 7-17 och strosar omkring. I förra stallet stod de bara i rasthagar mellan 8.30-14.30, då brukade jag alltid promenera med henne.

Idag gav vi oss ut i skogen i blåsten! Jag red henne först i alla gångarter på utebanan, mest för att kolla av vilken grad av pigghet hon hade. Den var under kontroll så vi styrde ut i skogen. Mini har ju en historia av enorm töntighet och noll självbevarelsedrift utomhus, men det är ändå betydligt bättre nu än vad det har varit.
Men lite måste hon ju bli spattig över. Som en häst i en hage till exempel. Hon stirrade på den stackars hästen som om den vore från mars, sen sprang hon hysteriskt baklänges. Efter en övertalning gick hon med på att gå förbi den lilla hästen som stod och såg glad och snäll ut. Efter ytterligare 100 meter kom nästa fara; en uppochnervänd BÅT! Det blev en till ryggning av världsklass, sen fick jag henne att gå förbi även denna fara.

Då kom vi fram till  målet; Klarälven och lite kvällsbad! Här var det däremot inga tveksamheter, rakt ut i vattnet! Mini plaskar som bara den och var tok-nöjd efter att ha fått gå fram och tillbaka några gånger. På hemvägen var varken båtar eller hästar farliga, däremot studsade hon som en boll på sandvägarna, galopperade i världens fart och travade så att travhästarna som tränades i närheten blev gröna av avund!

I morgon ska vi försöka samla ihop oss till ett dressyrpass var det tänkt!

13599641_10155087314407575_1716841780_nIMG_7974En gammal favorit på min flygande köttbulle!

//Emma

2 reaktioner på ”Vila efter tävling!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *