Bra Ankiträning!

Tjohej, ny vecka, nya tag!

Igår red jag för Anki igen, det var två veckor sedan och det är ju alltid nyttigt. Hon har ju så mycket erfarenhet av unghästar så det är guld värt att få tips och verktyg av henne. Penny har ju varit lite mer stel i vänstersidan ett tag. Anki tyckte att det är fullkomligt normal stelhet, inga konstigheter, så det är bara att jobba med att få henne lite mer jämn i sidorna. Det som var bra igår var att jag fick lite tips på hur jag ska jobba henne i vänstersidan!

Jag fick först visa henne i trav längst med fyrkanten och byta varv, sakta av till skritt och sätta igång i trav. Anki tycker att jag ibland blir lite väl glappig i kontakten i mitt försök att vara så mjuk som möjligt, så jag fick försöka hålla ett jämnt stöd även då Penny blir lite ostadig i kontakten. Anki tycker att Penny ibland viker in nosen och släpper kontakten lite, vi vill få ett jämnt stöd och att hon ärligt går med ett driv bakifrån fram till handen. När hon blir lite ostadig och jag håller kvar kontakten blir Penny lite konfunderad ”varför släpper hon inte kontakten”…sedan slappnar hon av, i kontakt, och då berömmer jag så att hon förstår vad vi är ute efter 🙂

Vad gäller vänstersidan så vill Penny gärna bli rak där. Jag fick i slutet gå in på en stor volt och mjukt driva med vänsterskänkeln och försöka ställa henne lätt till vänster. Samtidigt ska hon inte välta till vänster. Jag fick försöka sakta av från trav till skritt i vänstervarvet och samtidigt behålla henne mjukt ställd till vänster.

Som Anki sa, jag får ta hjälp av ridvägarna för att få henne mjuk i vänstersidan. Jag tycker att det var en nyttig lektion och Anki tyckte att Penny såg ut att ha musklat på sig en del sedan hon såg kom till mig och växt i sig lite till. Hon tyckte också att Penny har blivit starkare i galoppen så det jobbet har gjort verkan 🙂 Kul också att ekipaget som red innan oss lämnade ridhuset utan att Penny ens blinkade, nytt ekipage kom in i ridhuset och det brydde hon sig inte om heller. Inte vanligt att se tyckte Anki!

Nu är det bara att fortsätta med mjukheten i vänstersidan och att jag får ett fint stöd i handen!

img_9486

/Maria

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *