Duktig Mini!

Tävlingshelgen på fina Equalitys anläggning i Hästviken är avklarad. Det är så roligt att bara få chansen att rida där, hoppas det blir fler gånger!

Första dagen fick jag aldrig till en bra känsla på framridningen. Mini var spänd, tog inte hjälperna och hon gick inte fram till handen. Det resulterar i att hon glappar i kontakten och tar inte byteshjälperna. Det blev ändå drygt 61% i en nationell St George, kul med godkända procent trots mindre bra känsla.

Andra dagen, samma klass, kändes betydligt bättre! Jag fick en bättre framridning och Mini var betydligt bättre fram till handen och mer alert! ? Inne på banan var jag nöjd med travdelen och skritten var bättre än dagen innan. Galoppen kändes helt okej fram tills serien i vart fjärde – den får vi aldrig till!! I vart tredje går bra, men både Mini och jag tycker det är onödigt med så många galoppsprång mellan bytena… ? Fram till serien låg vi på 66-67%, sen sjönk vi som en sten! ? Vi slutade ändå på 63,6%, tyvärr med ojämna siffror (60,5-64,6-65,7). 

Nu ska vi träna serier och ännu mer styrka, nästa start är inte förrän i slutet av september. ?

//Emma

2 reaktioner på ”Duktig Mini!”

  1. Intressant läsning! ? Speciellt det du skriver med kontakten med handen. Det bekymmert har jag också med min häst! Vi rider dock på en mkt lägre nivå än ni gör! Har du några bra tips på hur man får bättre kontakt med bettet? ?

    1. Det handlar oftast om att de inte har en ärlig framåtbjudning fram till handen. Jag brukar rida mycket snabba övergångar i alla gångarter, hela tiden med en stadig, mjuk hand för att verkligen inbjuda hästen till att ta stödet där. Framförallt ska hästen svara för skänkeln, så mycket man ber den om, gör den inte det får man vara tydligare. Jag fick säga till Mini lite på skarpen en gång, sen lyssnade hon bättre. Hon blir lätt som en ballong när hon är lite spänd, då känns det som man driver på en tunna med luft… 😛 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *