Bra träning!

Måndag = Anki-träning! Det har dock inte varit så mycket av det under sommaren, då mitt sommarschema tydligen gick ut på att jobba så många måndagskvällar det gick, så jag har fått åka ut till Anki istället. Men igår kunde vi vara med, och nu har jag lagt mitt egna schema i höst, och passade på att lega veto-tid på alla måndagskvällar! 😉

Anki fick se filmen från Hagfors och även läsa protokollet. Hon tyckte att traven var det bästa hon sett henne trava inne på banan, även om vi kan bättre! Sen tyckte hon att vi (jag) slarvade bort lite poäng i övergångar och hörn – skärpning!

Vi arbetade med lite programdelar ur galoppen igår. Bland annat serierna. Vi kom på att jag måste vara mer noggrann med vägen, speciellt i serierna ur vänster varv. Mini trycker gärna lite åt vänster, och när jag upptäcker att linjen är på väg åt fel håll så börjar jag krångla till det för mycket, då struntar Mini i byteshjälpen. 😛 Jag får inte heller släppa iväg henne efter bytet, utan jag ska tänka; Byt – samla, samla, byt. Sen får jag inte släppa vänsterskänkeln, utan den ska ligga på plats hela tiden! Mycket att hinna med på en diagonal..
Men det blev snabbt mycket bättre, så detta ska vi jobba vidare med.

Vi fick även öva på saxen som är i St George. Det blir faktiskt ganska bra, även om jag tycker att det är svårt. Jag måste bara tänka på att komma ut lite tidigare i andra slutan så att vi hinner rida rakt en steg innan bytet, så det blir mer markerat.
Tillsist fick vi öva uppridningar. Det har jag slarvat lite med. För något år sedan fick vi alltid 8:or och till och med några 9:or på dessa. Mini har tyvärr lärt sig att halten kommer, det har stressat mig så jag bara har fokuserat på att hon ska galoppera hela vägen fram. Det gör att jag inte förbereder halten tillräckligt och då passar hon på att ställa ut bogen åt vänster. Jag fick öva galopp – halt på andra ställen, då blir de jättebra! Jag måste ta med mer sådan träning i vardagen helt enkelt, och varva med att rida uppridningar utan halt, så hon inte förekommer mig.

Det var en väldigt rolig och positiv träning igår, Anki tycker att Mini är så rolig att jobba med  och att det är så kul att vi märker tydliga förbättringar nu. Det finns mer att ta av, och Mini har verkligen byggt upp styrka nu under det senaste halvåret. Vi får hoppas att det håller i sig!

Till helgen väntar start i Wermlands Equestrian Games, Lag-SM går ute på Hammarö, vi ska dock rida kringklasser men det ska bli väldigt kul att bara vara med! Det pågår även hoppning samtidigt, så passa på att åka till Hammarö till helgen! Hästfest! 😀

IMG_5793 (1)

Koncentrerade…

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *