Blåsig måndag!

Hej på er! Jisses vad det blåser i Karlstad. Imorse var det riktigt höstruskigt ute och mörkt som bara den. Nu tittar solen fram men det blåser fortfarande. Min kille säger att det är vi hästmänniskor och bönder som har sån väderkoll. Det stämmer säkert!

Jag red Penny både igår och idag. Det är inte så dumt att rida två dagar i rad om möjligheten finns. Nu fanns det möjlighet så då körde jag på två dagar i rad. Igår var vi på utebanan. Jag ser fortfarande till att någon är på anläggningen när jag rider IFALL något skulle ske. Idag var min kille med mig och jag är så glad att han kan vara med och hjälpa till. Även fast han inte är så hästvan så går det riktigt bra. Jag brukar berömma honom precis som jag berömmer Penny; ”Duuuuuuuuttiiiig”, haha!

Igår red jag på utebanan, då var det en Penny som var fin i högervarvet men hade det lite svårare i vänstervarvet. Hon gick gärna ställd åt höger och när jag skulle fatta galopp till vänster var det nästan som att hon gick och klämde lite och skuttade lite med baken. Jag fick ställa mig i fältsits och rida på i galoppen – fokus framåt. I högervarvet var det inga som helst problem med vare sig galoppfattningar, rida på fyrkanten eller på volt i både trav och galopp. Jag försökte mjukt få henne lite ställd till vänster!

Idag däremot var det en annan häst. Mycket jämnare i sidorna. Hon gick fint i form i skritt, trav och galopp. Jag kunde lägga volter både i trav och galopp i båda varven. Allt kändes mycket enklare! Härligt!


Idag har Penny ett tunt regntäcke på sig som Arras hade några tillfällen förra året. Det passade fint! I bakgrunden ser vi Mini 🙂

/Maria 

6 reaktioner på ”Blåsig måndag!”

 1. Så roligt att du är tillbaka på stor häst.
  Jag har letat lite bakåt i inläggen men inte hittat så mycket om Penny (kanske har jag missat det?)
  Kan du berätta lite mer?
  Är det din häst och vad har ni för mål närmaste åren?

  Kram

 2. Haha angående vem som har koll på vädret, när jag blev hästlös förra sommaren tog det flera månader innan jag när det regnade inte tänkte ”behöver jag åka och lägga på regntäcke” eller ”vilket täcke har hästen nu”. Skönt att slippa de tankarna nu ett år senare 😉

  1. Haha ja just den biten är skön att slippa, det kvittar om det regnar. När man har häst har man alltid lite ångest över väder och täcken 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *