Ankiträning och magsjuka

Magsjuka kan vara det vidrigaste som finns. Varje gång jag har magsjukan tror jag på riktigt att jag ska dö. Jag lyckades få magsjukan i måndags kväll och hujamejen vad hemskt… Nu har jag repat mig ganska bra men har fortfarande ont i ryggslutet och är allmänt sliten!

I måndag var vi ut till Segerstad för att träna för Anki för första gången med Penny. Jag var allt lite spänd innan, ska hon gå in snällt i trailern? Kommer hon sköta sig fint på Segerstad? Vad kommer Anki tycka? Tankarna var många innan vi lastade på Grava-Rud. Det var varmt i måndags, 27,5 grader i skuggan. Som tur är har Anki isolerat ridhus så det är ganska behaglig temperatur där.

Jag tillsammans med min sambo lastade Penny. Det gick väldigt lättvindigt. Jag gick med Penny och Kalle smackade lite bakom. Hon stod i princip blickstilla hela vägen ut till Anki. Det tog ungefär 45 minuter. Vi lastade ur och ställde Penny på gången inne i stallet. Hon tyckte nog det var spännande att vara ute på tur!

När det var ungefär 10 minuter kvar tills vi skulle träna tog jag ut henne och linade något varv i ridhuset, men hon var väldigt lugn och jag avbröt det ganska snabbt. Bättre att ha krut kvar till ridningen. Jag satte upp när Anki kom in till oss. Anki gick med i ett varv för att vi skulle kika oss runt lite. Sedan kortade jag upp tyglarna och började trava ganska snart. Jag red på fyrkanten och Anki fick se Penny trava. Hon gillade vad hon såg, tyckte att hon rörde sig mjukt och att hon hade en fin mekanik!

Jag fick öva på att lägga någon volt lite då och då, öva på att Penny ska följa med mig. Jag fick också tänka på att försöka ställa henne lite lätt inåt på kortsidorna. Jag red inga hörn utan kapade av kortsidan till en mjuk båge. Anki gav mig lite tips och råd. Till exempel att jag ska träna på övergångar på rakt spår istället för på kortsidan, just för att det är svårt med balansen när de är så lite ridna. Hon tyckte också att Penny är lite vek i sina kotor så jag ska inte rida på för djupt underlag. Hellre fler korta pass i veckan, än tre hårda pass.

Jag fick öva lite på att hålla kvar kontakten i yttertygeln när jag till exempel lägger en volt, just så att Penny får känna att hon kan ta lite hjälp av mig. I skritten fick jag rida på lite mer framåt. Anki sa att skritten kan vara lite svår på så unga hästar men viktigt är att de arbetar på framåt hela tiden. Anki höll också med mig om att Penny har lättare i traven än galoppen, så den får vi jobba lite med framöver. Vi övade på att fatta galopp och gjorde det i hörnen, för att göra det så lätt för Penny som möjligt. Hon gjorde ett jättefint jobb och hade en fin energi genom hela passet. Vi höll nog på i ungefär 25 minuter med skrittpaus inräknat. Vi fick dessutom sällskap i ridhuset då nästkommande elev red fram inför sitt pass efter mig. Penny spanade lite på ponnyn och liksom drog sig mot honom när vi red förbi, så söt!

Det var hur roligt som helst att vara tillbaka och träna för Anki. Det blir fler pass framöver för det är väldigt nyttigt. Oavsett om jag har en häst som går svår klass, eller en unghäst på tre år, så får jag alltid bra verktyg och tips att ta med mig till fortsatta träningen!

/Maria

2 reaktioner på ”Ankiträning och magsjuka”

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Linda Johansson skriver:

  Vad snygg hon är, jättetrevlig modell!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 dressyrsnack skriver:

   Kul att du tycker det! 🙂

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *