Hej i värmen!

Vilka varma och härliga dagar vi haft. Det är kanske inte optimalt ridväder, framförallt inte tävlingsväder, men hellre det än regn och kallt. Det har varit mycket häst de senaste dagarna. Jag har haft stalljour hela fredagen, lördag em/kväll och idag har jag varit i stallet två gånger.

Jag var i Hagfors både igår och idag för att heja på Emma. Det har varit jättekul och dom har presterat väldigt bra tycker jag. Emma får skriva mer om det. Jag har ridit igen, för hela tredje gången sedan Penny kom till mig. Igår red jag på utebanan för första gången. Till min hjälp hade jag min syster. Hon fick se Penny för första gången och tyckte att hon var väldigt fin 😉

Även denna gång lät jag henne springa av sig lite på lina innan jag satt upp. Hon tyckte inte att det var så märkvärdigt. Det var en fjording och en häst till som red förbi 50 meter från banan som hon stannade och spanade lite på men inte vidare brydd om det. Jag vet när Arras väl hade fått snurr så blåstes det som en trumpet och han var som en kanonkula länge innan han lugnade ner sig. Arras, då 17 år gammal ska tilläggas. Penny är 3 år…

Hur som helst. Jag hoppade upp efter några varv på lina. Jag hade till och med satt upp bommar vid utgångarna för säkerhets skull. Vi började i trav och jag märkte att det var lite mer ”go” på henne än i ridhuset, fortfarande cool och lugn, men sög tag fint framåt. Vi provade att fatta galopp efter hand och de första fattade hon direkt på hjälpen, varpå hon fick massor av beröm såklart. Vi galopperar ju inte några längre stunder eftersom det orkar hon inte. Jag provade några fattningar under passet, de sista fattningarna var dock inte på hjälpen, så jag gissar på att hon blev lite trött.

Det går fort ska ni veta. Det är ju så att eftersom hon har så stor galopp så känns det som att hon tar långsidorna på tre galoppsprång – sen kommer kortsidan! Hon får rulla på i det tempot hon orkar hålla. Det är ingen idé att försöka bromsa henne, för då tappar hon galoppen och det blir trav. Så framåt och bjudning fram till handen är melodin!

Idag fick Penny ha sin nya fräna mask i hagen, så hon har skydd om sin känsliga bläs som lätt blir rosa!

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *