Hoppning! 

Idag fick Mini äntligen hoppa igen! Lugn och sansad hoppade hon med spetsade öron och fin-fina språng! ❤️
Film finns på vår Instagram: Dressyrsnack heter vi där!

Sist hon fick hoppa var det snö ute och jag fick lite dåligt samvete, så nu har jag lovat henne en fortsättning ganska snart. Elin kommer dessutom hem igen i slutet av juli, så det är ju inte så länge dit om inte jag vågar ge mig på det. ?

Efteråt bad jag Elin hjälpa mig att spola benen utomhus, eftersom hon blev så lerig. Mini HATAR att bli spolad utomhus och jag har inte provat nu. Så fort vattenslangen kom nära, kastade hon sig hysteriskt bakåt i panik och höll på att både meja ner en gräsklippare och annat som var i närheten. Jag gav nästan upp tills Elin kom på att hon hade ett äpple med sig. När Mini fick det framför mulen stod hon blick still medan alla ben och svans blev spolade… Godis är alltså lösning på alla problem! ??

img_11129En gammal bild på min knäppis!

4 reaktioner på ”Hoppning! ”

  1. Haha,jag köpte ett 13årigt sto som säljaren aldrig lyckats spraya med flug och glansmedel,fick använda svamp. jag tragglade bra länge,hon var verkligen hysteriskt rädd. Efter många om och men gav jag godis samtidigt som jag sprayade och faktiskt att det hjälpte,undrar om de inte blir mer avspända om de tuggar? Idag kan jag spraya obehindrat men hon förväntar sej,och får naturligtvis en godis när jag är klar:) Lika med uppsittning,hon var van att gå iväg samtidigt som man satt upp,men nu lärt sej att vänta på en godis och mitt kommando att gå,så ja godis kan faktiskt va bra!:)

  2. Haha, kom att tänka på min herre som tog en tugga av låret på en vid uppsittning. Tog 2 år att bli av med det, löste det genom att ge godis när jag suttit upp och han var lugn och stod still utan att bitas. Ger fortfarande ibland men inte varje gång. sen i våras kom vi på att sadeln är tok då han inte ville galoppera. så då för att få bort allt negativt om att det gör ont för han var sur och spänd för att kunna prova ut en ny på utprovning så hade jag morotsslantar i fickan. Gav han en när jag tyckte det passade, han är en ponny i storhästformat och gör vadsomhellst för godis. Gick avspänt och fint dagen innan och vågade trampa på så fint. Så dagen D läggs en sadel på och jag ska rida iväg. Han vägrar gå och står bara ihopkrullad åt sidan och tittar på mig med förväntansfull blick, blickstilla. Försöker få han fram utan en reaktion utan han står bara stilla och rycker lite när jag petar med spö och skänkel. Får tillslut ge mig och stoppa i två slantar innan han tyckte det var betalning nog för att gå. Gick jättebra sedan, men sadelprovare ink alla andra verkade inte tycka att jag var ngt proffs direkt, haha. Fan vad jag skämdes. Han har inte gjort så sedan dess och vi rider med beröm i form av lösa tyglar och klappar som betalning nu förtiden ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *