Sommarlov!!

Tjoho, då har jag gått på semester! Eller sommarlov kanske det heter när man är lärare. Jag börjar igen 11 augusti. Min karl som är lärare i Karlstad börjar en vecka senare än oss, men jag ska inte klaga. Det är ju nästan 2 månader ledigt. Så härligt!

På tisdag åker jag och karln till Nice i Frankrike. På onsdag spelar Sverige mot Belgien och den matchen har vi biljetter till så det ska bli himla kul. Vi har hyrt bil nere i Nice så vi tänkte bila runt i Frankrike under en vecka lite drygt. Vi åker hem igen 30 juni från Paris. Om Sverige går till åttondelsfinal så ska vi se den matchen, men just nu ser det lite mörkt ut faktiskt…

Jag startade semestern på bästa sätt. På förmiddagen åkte jag ut och joggade 5 km (jag har varit förkyld så jag tog det mycket lugnt). Därefter åkte jag ut till Grava-Rud för att rida Rainy. Ellen och Rainy ska starta en Lätt A:1 på söndag. De skulle gärna vilja starta ungponny – SM, men som det ser ut nu har många andra startat ungponnyklasser och fått väldigt bra poäng, medan Ellen bara startat Lätt A program och inte fått riktigt lika höga poäng. Så för tillfället ligger de inte bland de 12 som får starta, men det kan hända mycket innan anmälningstiden går ut…

Det var ett litet tag sedan jag red nu och Ellen red ordentligt senast i tisdags. Det första jag fick jobba lite med var att få honom att reagera direkt när jag sade till honom. När vi skrittade och skulle igång i trav vill jag ha reaktion direkt. Så vi gjorde en hel del övergångar under uppvärmningen och han svarade snabbare och snabbare på mina hjälper. Han är klok! Det gäller att hålla Rainy ”i ramen”, alltså mellan mina hjälper. Han svävar gärna iväg och det kan bli kroppsdelar lite här och var. När jag gör mindre volter till exempel så är det väldigt viktigt att vara med på yttersidan med ytterhjälperna. Är jag det så blir det inte alls lika svårt att få honom att följa mig!

Under en sekvens i passet blev han lite hög och spände till lite, då rundade jag ner honom i formen, stämde av lite på tempot och fick honom att slappna av över ryggen igen. När jag hade gjort det blev han himla fin och jag kunde höja honom liiiite i formen, fast nu var han avslappnad och med över ryggen. Det var roligt att rida honom idag och det kändes som att han också var glad. Glad ryttare – glad häst. Glad häst – glad ryttare 😉

Förresten så kanske det blir mer häst för min del i sommar, vi får se!


/Maria

 

2 reaktioner på ”Sommarlov!!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *