Tjohej!

Jag skrev ett låååångt inlägg i morse från min mobil, tryckte på publicera och åkte till jobbet. När jag under dagen gick in på bloggen så såg jag att inlägget inte var postat, det fanns inte ens kvar bland utkast-inläggen. Knäppt! Jag får skriva om!

Häromdagen var jag iväg och red Rainy och Elton på Grava-Rud. Elton ska tävlas i helgen, Kumla tror jag bestämt det var. Rainy var det lite oklart med om de skulle efteranmäla till någon tävling. Det var honom jag red först och valde utebanan. Det var lite småkyligt men perfekt ridväder enligt mig. Det var ett litet tag sedan jag red nu så jag var lite förväntansfull och ville prova hur mycket utvecklats sedan sist.

Jag provade lite övergångar mellan galopp och skritt. Från skritt upp till galopp gick det riktigt bra. Visst kan han samla sig lite bättre och sätta under sig något mer, men det fattas lite styrka än. Från galopp till skritt hade han det lite jobbigare så där blev det något/några travsteg, men det fick vara okej. Med mer styrka så kommer det där bli jättebra. Jag gjorde en del sidvärtsrörelser över ridbanan och red på i friskare tempo, han bromsar något i skänkelvikningarna så just därför brassade jag på lite framåt!

Elton värmde Hannah under tiden och de är ju bara så söta tillsammans. Det såg ut som att Hannahs ben hade växt 3 dm sedan jag såg henne sist. Hon har bara två hål kortare läder än mig, kan ni fatta? Hon kommer snart ikapp mig! Det var ju inte längesedan hon knappt nådde nedanför sadeln. Elton fick jag, när jag satte mig upp i sadeln, korta ihop lite. Då menar jag hela kroppen från bakben och framåt. När jag försökte få honom lite kortare så blev han lite slö bak, så jag fick aktivera utan att han för den sakens skull fick bli lite lång och framtung. Risken när man ska aktivera Elton är att han blir lite stark, så att växla lite snabbt mellan galopp och skritt fungerar fint för att få honom aktiv men inte tung och lång.

Något jag måste påminna mig själv om, är att ta lite fler pauser. Det är lätt hänt att man kör på. Nu blev det en del avbrott ändå för Elton för vi övade en del skrittpiruetter, där han gärna står över något steg med bakbenen. Elton var tydligen fin igår (jag red i förrgår) för Hannah så arbetet kanske gjorde gott 🙂


/Maria 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *