Härlig fredag!

Hej och hå vad dagarna går. Sedan jag börjat jobba som lärare så har veckorna bara svischat förbi. Jag hinner knappt reflektera över att det är ny vecka innan den är slut, helt sjukt!

Idag har jag ridit Rainy igen. Han har gått superbra med Ellen sedan sist jag red och det är himla kul. Han har verkligen utvecklats och blivit mjukare, han lyssnar bättre på mina hjälper (även om det såklart kan bli ännu bättre) och han lär sig också nya rörelser snabbt.

Jag värmde upp ganska länge i skritt och gjorde alla sidvärtsrörelser som jag planerat att prova i trav. Det är alltid bra att göra det tycker jag, för då ser jag om han är med på vad vi ska göra och jag kan korrigera om han inte fattar mina signaler. Han fattade direkt vad jag ville och värmde sedan upp i trav och lättridning. Det gjorde jag också ganska länge och växlade mellan trav och skritt. Jag gjorde även skänkelvikningar längst med långsidan i lättridning och provade att flytta på lite olika linjer i ridhuset. Detta är något som inte skulle gått att göra alls lika lätt för några veckor sedan för då blev han väldigt stark för oss i lättridningen. Det har blivit enorm skillnad där.

Jag provade lite senare i passet att göra skänkelvikningar snett över ridbanan och red på i ett friskare tempo så att han fick ta för sig framåt och inte bromsa i sidvärtsrörelsen. Jag red även öppnor i trav och provade faktiskt att rida öppna på medellinjen. Jag vet att det här är lite svårt för honom än men jag ville prova för att se hur han bär sig åt. Han är förvånansvärt stabil i skolorna och gjorde det helt klart över förväntan!!

I galoppen har han också blivit bärigare och mer ”med” mig. Jag provade att rida förvänd galopp i båda varven. I vänster galopp kunde vi göra två varv på volten i förvänd och det kändes väldigt stabilt, sedan växlade jag över till rättvänd volt igen och berömde honom såklart. I höger galopp hade han det lite jobbigare och där blev galoppen mer hastig, så där red jag bara förvänd genom kortsidan och det fick räcka. Han var pigg idag och lite sprättig för ljud idag men gjorde annars ett bra pass!


Emma och mini in action ?

/Maria 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *