Piggelin Mini!

Kanske är det vårkänslorna som har kommit till Mini nu eller så är det bara att hon trivs så bra med sitt nya liv ute på Grava-Rud, för nu är hon pigg! Dock på ett positivt sätt, hon blir inte så där sprättig och jobbig som hon kan bli.

Igår hade vi lite markarbete där jag testade det nya bettet. Det blev ju ett kimblewick med tungfrihet, och jag tyckte att det gick ganska bra! Hon försökte dra iväg i galoppen ett par gånger, men blev nog lite överraskad när det inte gick att tokrusa… Hon försökte springa på snedden ibland men när inte det heller gick, så skärpte hon sig. Tungan åkte iallafall inte över en enda gång, så det var bra. En liten film från ”hoppningen”, titta gärna med ljud, min sambo tyckte inte att vi var några stjärnor direkt…

Idag blev det ett lösgörande pass varvat med lite programdelar. Mini kändes riktigt fin och var väldigt mjuk och lyhörd. Vi provade två serier på diagonalen, en i vart tredje och en i vart fjärde. Jag har inte gjort de på den linjen på länge, utan har övat serier på långsidorna istället. Men nu blev de riktigt bra båda två, och raka! Det sistnämnda kan ha att göra med att jag för en gångs skull tittade framåt istället för nedåt… 😉

Imorgon blir det Anki-träning igen, då ska vi rida program hade jag tänkt! På söndag smäller det – säsongsdebut!!

IMG_23512Fina Mini för två år sedan, när vi precis hade debuterat Msv B:5!

//Emma

7 reaktioner på ”Piggelin Mini!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *