Vart tog veckan vägen?

Jisses vad den här veckan sprang iväg! Nu är det redan helg igen och jag tippar på att tävlingssäsongen är igång för vissa av er. Här i Karlstad har vi haft riktigt trökigt snöoväder, så det var nog inte speciellt kul för de som var ute och åkte igår. Idag är det dock lugnt utanför fönstret!

Jag har ridit Rainy, Montana, Elton och Rocky den här veckan. Ett pass på vardera häst. Rainy var först ut i onsdags, jag åkte ut till Grava-Rud efter hemkomsten från Vara. Han var ganska fin faktiskt, trots att han inte hade gått dressyr på 4 dagar. Kanske behövde han ett brake. Det gjorde nog honom gott! Jag red honom först och Ellen red efter mig. Han var mjukare från start än han varit tidigare och såg fin ut även för Ellen. Hon red honom igen under torsdagen och då hade han gått bättre än någonsin. Dom var jättenöjda med honom så det känns jättekul.

Montana och Elton känns ju superfina båda två. Hannah hoppade upp på Elton och han såg så otroligt fin ut så jag hade nästan svårt att koncentrera mig på Montana. Det låste sig litegrann för honom i en bakdelsvändning så han stod över några steg med bakdelen och snurrade runt istället för att trampa, så det fick jag lirka lite med under passet när jag red honom. Montana försökte jag få lite rundare i galoppen och att han arbetar ordentligt över ryggen i alla lägen, oavsett om jag samlar eller rider framåt i galoppen. Han känns alltid så häftig i galoppen men blir ibland (mest till en början) lite kort i formen och sänker ryggen lite när man ska samla honom. Då gäller det att driva bakifrån och fram till bettet. Det är alltid väldigt trevlig ridning på honom!

Igår red jag Rocky innan Ellen. När jag värmde upp red jag skänkelvikningar längst med långsidan med nosen mot sargen. Första gången jag gjorde det på honom fattade han inte riktigt vad jag menade men efterhand ramlade poletten ner. Det blir ju lite annorlunda med mina hjälper jämfört med Ellens signaler såklart, så det är ju inte konstigt. När jag sedan gick över till öppnor märkte jag att han har svårare i höger öppna jämfört med vänster, så jag jobbade en hel del med att hitta flytet i höger öppna. Jag fick rida på i ett friskare tempo i det varvet och vara med mer med ytterhjälperna.

När Ellen hoppade upp så var jag på henne mycket med att ändra ändra ändra… Rid fram, ta tillbaka, runda honom i sidan i hörnet, rid fram, mjukna, ta tillbaka etc. Han blir lite svår att sitta på när man rider på honom framåt för han har så stora rörelser och är lite skumpig. Jag insåg när jag såg filmen på mig och Rocky att även jag behöver få honom lite mer fram i formen (han viker gärna in nosen lite och det är svårt att känna exakt vart han har lille snoken) och även jag behöver växla ännu mer på tempo och steglängd. Alla behöver någon som tjatar lite på en 🙂

Nästa helg väntar Fagersta för alla Grava-Ruds ponnyer, det blir spännande att följa!


/Maria 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *