Första dagarna i nya stallet!

Idag när jag kom till stallet fick jag se Mini och den lilla gula ponnyn Rainy (som Maria rider) gå sida vid sida längs staketet och beta. Alla hästarna var helt lugna och det var skönt att se. Jag vet att Mini anpassar sig snabbt till nya saker, och hon var väldigt lugn sist hon stod på Grava-Rud med, men man vet ju aldrig! När jag en stund senare skulle gå ner och hämta henne, så stod hon längst bort i hagen, och kom galopperandes i full fart, bockade och studsade, men hade stenkoll på vart staketet var och bromsade i tid. En väldigt glad Mini! 🙂 Men även om det syntes att hon var på hugget så gick hon som en hund in. Hela hon har liksom ett lugn över sig i detta stall, jag hoppas det fortsätter så!

Vi invigde nya ridhuset igår, med en Anki-träning. Underlaget är inte klart än, det översta lagret ska läggas in till helgen, så just nu är det sand (?) och det blir lite djupt på sina ställen. Men Mini trivdes utmärkt med det och vi började träningen bättre än någonsin enligt Anki! Hon var så på hugget från start och visade en enorm arbetsvilja. I och med att det blir lite tungt, så blir ju hästarna tröttare snabbare, men det är svårt att märka på Mini (på gott och ont). Hon är väldigt arbetsvillig och sätter sig aldrig emot, så man måste vara uppmärksam på henne. Nu märktes det i galoppen att hon inte riktigt orkade, så då fick hon en paus. Extra tydligt blir det i avbrotten när hon är trött – det blir gärna tvärnit. 😉

Men vi fick till en riktigt bra träning, och det känns SÅ BRA inför framtiden! Tänk att jag nu får träna för Anki i ett fullstort ridhus, istället för ett litet tält med flera andra som rider samtidigt. Nu kan vi äntligen träna program, och det kommer vi göra oftare nu.

Idag red jag ett litet kortare pass i ridhuset igen, och Mini kändes minst lika bra idag. Extra kul var det att vi var fem stycken som red där inne – Mini för ett år sedan hade ifrågasatt detta, men dagens Mini brydde sig inte för fem öre! Inte en millimeter-tendens till att ens kolla på de andra hästarna. Vuxenpoäng! 🙂

Imorgon och på torsdag ska jag rida ute alternativt promenera ute, jag vill inte rida på det nuvarande underlaget mer än två dagar i rad. Men det kommer ju bli bättre till helgen! 🙂

img_0479

/Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *