Hej!

Hej på er!

Vad händer med vädret? Häromdagen var det minus 18 grader och nu ligger temperaturen på plus 1 utanför min lägenhet. Jag funderar på hur det påverkar djuren De kanske är bättre på att anpassa sig än vad man kan tro.

Igår var jag på Grava-Rud och NWT var på plats för att göra ett repotage om det nya ridhusbygget. Repotaget kommer i morgondagens tidning så det blir spännande att se och läsa det. Jag red Elton under tiden de var där, Hannah red Montana och Ellen red Rocky. Efter en stund bytte jag och Hannah ponnyer. Till en början när jag red Montana blev Hannah intervjuad så då passade jag på att ta hjälp av Emma Andrée som ser ponnyerna och hjälper Hannah från backen ofta. Eftersom det ännu inte finns speglar i ridhuset så kan det vara svårt att veta exakt vart näsan och formen befinner sig, då är det väldigt bra att få några tips från backen. Båda ponnyerna var fina igår så vi var nöjda allihopa. Efteråt bjöds det på äggmackor och fika hemma hos Christine.

Jag nämnde för ett tag sedan att jag ska hjälpa till med en ponny under februari månad. Han står redan på Grava-Rud och igår var det dags för premiärtur. Ellen och jag kommer att hjälpas åt med ponnyn så jag kommer att rida 3-4 dagar i veckan och Ellen tar honom de andra dagarna. Han kommer att tömköras av Sandra också, han ska vara väldigt fin på töm, det är ju super med tömkörning som komplement.

Rainy har bestämt sig för att han kan göra lite som han känner för. I vänster varv blir han ganska stark och vid galoppfattning så tar han tag och drar iväg. Dragkamp med en stark ponny är inte lätt och Rainy är en ganska rejäl ponny. Jag satte upp en stund efter Ellen och han har stor och fina rörelser. Han blev stark i vänster varv även för mig, så jag flyttade honom för skänkeln ganska mycket, tänkte nästan lite öppna i det varvet. Till vänster ville han gärna välta lite och springa snabbare än vad jag tyckte var okej. Vid något tillfälle gjorde han ett försök att dra iväg i vänster varv, jag svängde snabbt vänster och bad honom flytta sig för vänster skänkel. Efter det blev det helt klart bättre. Jag satte mig i sadeln och då blev det en annan känsla, mer lättpåverkad vi nedsittning än lättridning. Jag tror att det kan bli riktigt riktigt bra med Rainy och det ska bli spännande att se hans utveckling!

Elton och Montana!

Ellen och Raniy, påpälsade båda två 🙂

/Maria 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *