Mini-semester!

Mini fick en tredagarsvila med bara promenader under veckan och idag satt jag upp och red igen. Pigg och glad fick hon springa på i ett friskt tempo, men med kravet att hon skulle vara mjuk och loss. Lättare sagt än gjort från början när gasen hade hakat upp sig, men efter ett tag blev det bra!

  Under den lilla vilan bestämde jag mig för att kapa manen. Den har vuxit rejält och varit nästan orörd ända sedan i juni. Nu blev det en markant skillnad:

   
 Nu låter jag bli den tills tävlingarna börjar igen! ☺️

/Emma

7 reaktioner på ”Mini-semester!”

 1. Kan du inte berätt och visa hur du tunnar ut manen! Jag har en som inte gillar att bli rykt, vars man definitivt behöver tunnas ur. Jag har provat att använda en slag uttunningsmanick, men den fick till följd att när de taglen växte ut igen såg det helt förskräckligt ut.Om det var på ovansidan av manen, spretade de så det såg ut som till hälften ståndman, om de var på undersidan reste de upp hela resten av manen till ngn slags punkfrisyr 🙁

  1. Hej! Jag använder en Solo Comb från Hööks! Den är super tycker jag och även om den också ”hugger” av manen undertill så har inte jag upplevt några problem när det växer ut. Jag har använt den i över två år, så det borde ha märkts nu tycker jag! 🙂 /Emma

   1. Tack för ditt svar, Emma! Absolut borde du märkt om utväxten hade ställt till problem!
    Men på min häst ställer den utväxande delen av manen till problem, den reser upp resten av manen, så det ser absolut inte klokt ut. Korsning mellan ståndman och punkfrisyr….
    Så jag gissar att jag får försöka hitta ett annat sätt, ELLER helt enkelt hålla efter utväxten kontinuerligt.

 2. Hej. Måste fråga, får man tävla på det tränset som du har på Mini? Tycker det ser väldigt bra ut men vill inte köpa om man inte för tävla på det….

  1. Hej! Jojomän det får man, dock inte med luddplattan! Men med originalet är det helt tillåtet – man behöver inte ens käkrem!?? /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *