Tjohej från mig!

Hej på er! Det är inte var dag jag skriver nu för tiden, men jag är inne varje dag här på bloggen och håller koll på kommentarer och vad Emma och Mini pysslar med såklart.

I helgen red jag Montana och Elton på utebanan. Det var två veckor sedan sist och då behöver jag lite extra tid både för min och ponnyernas skull. Jag började med Elton och med honom behöver jag aldrig tänka ”rund och lägre i formen”, eftersom han gärna går där av sig själv. Med honom får jag rida mycket på böjda spår, alt. på rakt spår men då hitta på saker så ofta som möjligt. Det kan vara små volter, öppna, sluta etc. Med Montana däremot, får jag tänka rund och lägre i formen och inom ramen för mina hjälper. Montana är ganska lik Arras på så vis!

Montana saktade av i högergaloppen vid några tillfällen med Hannah innan jag satte upp, så jag sade till honom vid två tillfällen att bibehålla galoppen även när jag samlade upp honom med sätet. Jag ska inte behöva driva speciellt mycket, han ska lyssna på mig med små signaler. Montana är förstod ganska direkt vad jag var ute efter och lydde fint därefter, han är så fin 🙂

     

    
    
 
/Maria 

3 reaktioner på ”Tjohej från mig!”

    1. Haha jaa det hade ju varit himla kul! Jag har dock lagt letandet på hyllan nu under istiden, men ska ner och provrida en femåring vars ägare vill ha sin häst tränad och tävlad under 2016, så vi får se vad det blir av det hela 😉

      /Maria

  1. Klokt att inte provrida nu. Min är snart tolv och galen under vintern(som Mini). Håller tummarna för femåringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *