Gårdagens träning!

Åå vad kul det var att träna igår! Jag gillar verkligen de träningarna där hästen inte känns något vidare från början, och man själv rider som en kratta, till att det bara känns så himla bra! Då har det varit en givande träning enligt mig! 😀

Mini var lite låst i ryggen från början och slängde över tungan en gång när jag travade fram. Det kan hon göra när hon är för ”på” och bara gasar utan att lyssna på halvhalterna. Mini är en häst som alltid är väldigt mjuk och fin i kontakten, utan att glappa och utan att hänga sig i handen. Så när hon väl gör det, så blir hon nog frustrerad själv och börjar greja med tungan. Nu hände det bara en gång, så det blev inget återkommande problem.

Jag fick börja med att rida många noggranna övergångar mellan skritt och trav. Att hon skulle starta med bakbenen och inte gå ur ställningen på volten. Sen fick jag rida i trav längst med långsidan och systematiskt öka på ställningen och bålböjningen. Ur hörnet skulle hon vara rak, sen skulle jag ställa henne bara i nacken, för att sen lägga till ännu mer innerskänkel och få henne att böja sig i bålen utan att ändra riktning och utan att gå in i en öppna. Jag skulle hela tiden ha ett stöd på yttertyglen, och tillslut skulle jag även i slutet av långsidan lägga in en sluta mot kortsidan. Detta var svårt att hinna med inne i tältet, men själva arbetet var superbra för oss!

Vi fortsatte även i galoppen och rida likadant, det handlar ju mest om att jag ska komma åt innerskänkelnmot yttertygeln, och kunna släppa lite på kontrollen. Jag fick rida på i ganska friskt tempo i galopp på långsidan och bara fokusera på just detta. Och OJ vad bra hon galopperade! Hon har ju en stor galopp men när hon känner att hon inte får plats med sin lilla kropp så kan hon bli lite studsig istället. Men nu tog hon verkligen för sig, samtidigt som hon kändes fin i handen utan att länga ut formen.

Detta ska vi jobba vidare på i vinter! Vi behöver stärka oss i det här arbetet – rörelserna kan hon, men kvalitén behöver bli bättre!

Vi trampade henne även lite och hon försöker så bra, och när väl poletten trillar ner helt kommer det bli kanon! 🙂

IMG_3331En bild från vår debut i Msv A i mars i år! En lyckad debut, men en mindre lyckad bild! men lite häftig ändå.. 😛

Nu TENTAPLUGG!!

//Emma

3 reaktioner på ”Gårdagens träning!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *