Dagens start i Åmål!

Mini och jag har varit en sväng i Åmål för en start i Msv A:1. Det var även DM för juniorer och seniorer idag, dock var det inte så jättemånga med. Lite tråkigt!

Mini tyckte inte alls att framridningen var rolig idag. Hon har blivit så mycket bättre i att möta andra hästar, hemma är det så gott som borta. Det har även funkat bra på tävling de sista gångerna, men det räcker att en kommer för nära ett par gånger, så är det kört igen. Tyvärr var det ett ekipage som inte klarade av att hålla avstånd, utan kom gång på gång rakt in i oss, eller passerade med ytterst liten marginal. Det är svårt på en liten framridningsbana, men när man ser att den mötande hästen blir jätterädd, kanske man kan tänka till lite…

Jag fick inte riktigt loss henne över ryggen, även om det absolut var helt okej. Däremot blir det lite som en urladdning för henne och inne på banan blir hon väldigt opåverkbar. Det var väl inga direkta missar, men nyanserna i traven var som bortblåsta. Galoppen var rätt så bra, någon miss i ett byte där hon svajade till lite.

Piruetterna är jag nog mest nöjd med, vi fick till och med en 7:a av en domare. Serien bytte hon i vartannat första bytet, men sen blev det rätt. Det såg dock bara en domare, så vi fick 6,6,5 på den. 😉

Överlag tyckte domarna att det var en jämn uppvisning, välridet och väl genomförd, men att det måste vara mer aktivitet bak och ryggverksamhet.

Vi fick jämna domarsiffror, 63,6 – 62,8 – 63,1%. Totalt 63,1% och vi kom precis i mitten av startfältet. Om jag inte räknade fel så kom vi även 5:a i DM (man får koefficient när man red den svårare klassen), och det var 10 eller 12 st med där.

Vann DM gjorde oslagbara Catarina Hjärpe med Cerina E! Grattis igen! 😀

Film kommer kanske, min kamera har sagt upp bekantskapen med datorn för tillfället…

12047055_451465688311599_9005131050493960406_nFina, fina Mini!!

//Emma

4 reaktioner på ”Dagens start i Åmål!”

  1. Vad tråkigt när det blir så på framridningen :/ Förstår inte vad man tänker när man rider så nära, speciellt när man ser att den andra hästen blir rädd… Dels så förstör man ju för ett annat ekipage och dessutom så är det ju inte så smart rent säkerhetsmässigt.

    1. Jättetråkigt!
      Jag ville inte rida ute, det blåste så, så jag tänkte att hon skulle bli mer spänd då. Ångrar mig lite nu.. 🙂 /Emma

  2. verkligen trist när man inte kan visa hänsyn och respekt mot varandra på framridningen ?

    Tack så mycket för gratulationerna ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *