Vilken bra träning!

Anki-måndag igen! Veckans bästa dag om ni frågar mig! 🙂

Anki såg även den här veckan skillnad på henne från förra gången, det har hänt en hel del på kort tid nu. Vi jobbar på att det är bakbenen som ska öka farten utan att formen blir längre. Vi vill åt den stooora galoppen och samtidigt ska hon kunna ändras ända ner till piruettgalopp – bara med hjälp av sitsen. 

Mini blev jättefin efter ett tag och så mycket mer reglerbar i galoppen. Jag fick verkligen in den där känslan att hon rundade till sig när jag drev in bakbenen, och handen kunde mest vara stilla och framme. Härligt! 

Hon gjorde även finfina piruetter som också såklart blir bättre när hon inte häver sig iväg och drar isär formen.

På söndag väntar tävling igen, det ser jag fram mot jättemycket! Vi ska starta en Msv A i Åmål, och det är även DM. Det betyder ett starkt startfält, men jag tänker bara rida för mig själv, satsa på noggrann ridning och faktiskt våga rida inne på banan. Det kan bli mer missar – men vad tusan jag måste testa! Tänk om hon kan trava lika fint som på träning, det hade vart kul att visa upp det.

IMG_9418
  
Tydligen har jag köpt en väldigt rolig leksak åt Mini. Jag trodde det var en höbalja, men tydligen så kan man både välta den, trampa på den, dra runt den och tillsist putta ut den ur hagen..

//Emma

2 reaktioner på ”Vilken bra träning!”

  1. Skulle inte ni kunna göra ett inlägg om vad som krävs för att kvala till de olika programmen i dressyr, samt vad som krävs för att få starta nationellt & internationellt, tänkte eftersom Maria ridit höga klasser kanske hon har bra kläm på detta???

    1. Det skulle vi kunna göra, men annars står det väldigt tydligt beskrivet i TR, som finns på nätet! 🙂 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *