Träning igen!

Igår var det äntligen dags för träning igen. Nästan tre veckor sedan sist, jag förstår verkligen inte de som väljer att inte rida för tränare – trots att de tävlar. Jag hade aldrig orkat hålla uppe motivationen utan Anki!

Igår fokuserade vi på fartkontrollen. Det är inte det lättaste kan jag säga! Helt ”enkelt” så vill jag kunna bestämma tempo och aktivitet, utan att Mini försöker ändra formen eller bestämma när vi ska öka farten. Jag ska kunna samla upp traven, och när jag ber om mer aktivitet med skänklarna, då ska inte Mini ta det som en signal att springa iväg. Något hon gärna gör, och gärna försöker göra lite obemärkt sådär. 😉 Jag måste vara superduper noga med att det är jag som har lagt upp tempot, och bestämt vilken form hon ska ha. Jag ska kunna rida med ett stöd och Mini ska då vara kvar i exakt det stödet, tills jag säger något annat.

Det var verkligen jättekul igår, och vi fick verkligen loss henne mot slutet. ”Jäklar vad bra du rider nu” fick jag höra en gång, synd bara att det hade tagit typ 40 minuter tills dess… 😛 En bra grej – jag lånade Marias Mattes-padd, för att kolla om den räckte för att lyfta upp min sadel i fronten (det gjorde den), och den är ju så gigantisk fram så man blir liksom tvingad att hålla händerna framför den. Det blir automatiskt att man blir stadig i handen, och då rider fram till den, istället för att backa bakåt.

Så nu letar jag efter en egen Mattes, och den måste vara grå för gudars vad snygg den färgen var på Mini! 🙂

Idag red vi en sväng i ett nyharvat ridhus på morgonkvisten, i perfekt temperatur och med solen på utsidan. Underbart! Mini kändes mycket bättre från start idag, hon är så pigg och glad nu! Skönt!!

IMG_9652 IMG_9655

/Emma

3 reaktioner på ”Träning igen!”

  1. Jag rider för tränare en gång i veckan och tycker det är superbra. Jag lägger lätt till lite olater här och där annars om jag rider själv för mycket tex lägger ner händerna och så 😛

  2. Hej! Jag köpte ett par kombinationslindor för att det var de ända som matchade schabraket, så min fråga är: hur linadar man med sånna lindor? behöver man padd under?

    1. Hej! Jag har faktiskt aldrig använt sådana lindor, men tanken är väl att man inte ska behöva ha padd under tror jag. Känns som att det kan bli ganska så tjockt med både och, men du får nog prova dig fram! 🙂 /Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *