Från pannkaka till piaff!

Igår åkte vi till Sörmon med Mini för en träning för Anki. Det har varit väldigt varmt och kvavt de senaste dagarna, det märktes väldigt mycket på Mini när vi kom in i tältet. Hon hade noll framåtbjudning och jag fick verkligen kämpa för att få henne arbeta på. Mini ville nog helst gå tillbaka till sin box och äta upp höt som jag fick slita henne från…

Vi fick jobba mycket med att kunna ändra henne, rida korta steg – fram – korta steg och att hon då är uppmärksam hela tiden. Hon kom väl igång lite mer längre in i lektionen, men jag var långt ifrån nöjd med känslan. Vi red lite piruettarbete och som en förberedelse till det så fick jag rida öppna i galopp, där jag skulle komma till de korta lite ”stampiga” stegen. Annars vill hon gärna bli lite långsam i öppnorna och det är lite lika i piruetterna. Jag fick då verkligen driva innerskänkel mot yttertygel, för att få henne korta upp stegen. Detta blev bra, och piruetterna funkade helt okej sen! Åt höger blev de faktiskt mycket bättre än de varit innan hon vilade, alltid något!

Mot slutet av lektionen så gick Anki med bredvid för att försöka få henne att trampa lite. Som vanligt försöker Mini allt hon kan, men lyckas inte riktigt klura ut hur fötterna ska placeras. MEN! Efter något varv, så börjar hon trampa exakt i rätt takt, nästan på stället och Anki både applåderar och meddelar att ”Där går hon i riktigt piaff!!” Detta gjorde vi 2-3 gånger till i rad och Mini fattade precis vad hon skulle göra.
Kan det ha släppt lite? Ja, vi får se men vi ska absolut fortsätta med detta arbetet, det gjorde riktigt gott åt traven efter.

Mini fick mycket (!) klappar och beröm efter. När jag hoppade av gjorde hon en ”helkropps-skakning”, detta gör hon bara när hon blivit ordentligt genomarbetad. När jag tog in henne i stallet stod hon och hängde med underläppen nästan nere vid golvet, och hon fick ett rejält bad innan vi styrde tillbaka till Grava-Rud.

IMG_9412

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *