Blickar framåt!

Jag får sms och någon bild lite då och då från Arras nya mamma. Han ser alldeles lycklig ut och ägaren verkar lika lycklig hon. Jag fick ett samtal idag där hon berättade hur otroligt snäll han är och att han blåser upp sig och ska visa sin maffiga sida när han ser stoet i stallet. Jag bara skrattar för det är så typiskt honom, han ska vara störst, bäst och vackrast jämt!

Hon har ridit ett dressyrpass och en lite längre tur i skogen och det har gått finfint. Jag är lite inne på att sälja sadeln så att han kan få ha den som ändå passar. Jag vet hur svårt det är att hitta rätt i djungeln.

Jag fick någon fråga om varför jag valde att sälja. Anledningen att jag sålde var för nu har vi ju tränat och tävlat tillsammans i 12 år och jag upplevde tillslut att vi hade nått vårat max tillsammans. Jag tror att vi skulle kunna ha ridit de svårare klasserna på lite högre procent än vi gjort hittills, men jag upplevde ändå att det var helt rätt läge att sälja honom nu. Jag vill såklart mer, jag vill tävla Grand Prix, men Arras är 17 år nu och det är mest rättvist mot honom att sänka nivån ett snäpp, snarare än pressas ännu högre upp i klasserna. Det är viktigt att det man gör är roligt och jag tror att Arras kommer ha roligare när pressen på honom minskas lite och han kommer att glänsa som den stjärna han är!

Vad händer nu? Jag har faktiskt inte börjat läsa annonser ÄN. Jag ska åka upp och titta på en 2,5 åring uppe i Torsby, hon Arras uppfödare. Det är även så att Arras nya ägare har en fyraåring som hon eventuellt vill ha ut på utbildning. Så det finns lite alternativ men jag har inte bestämt vad jag vill ha eller på vilket sätt.

Ni får ju gärna kontakta mig om ni vet något spännande som skulle kunna passa. Vem blir min nya stjärna?

En tre eller fyraåring? En oinriden? En tillridningshäst? Jag håller alla vägar öppna!

IMG_0538.JPG

/Maria

 

6 reaktioner på ”Blickar framåt!”

  1. Så spännande! 🙂 Om hon vill ha sadeln, hade jag nog sålt den.. Tänker, vad är oddsen att den passar din nya häst.. tyvärr!
    Hade varit kul att se dig på en 4- eller 5åring! Vad det än blir för en individ så önskar jag dig stort lycka till och kommer med glädje fortsätta följa bloggen 🙂

  2. Verkligen härligt att höra! Ni båda kommer nog få det super 😀
    Vill gärna ha fortsatt uppdatering om Kung Arras 😀

  3. Ville bara säga att det är väldigt klokt det du skriver om Arras och jag tycker det visar på mycket empati, kärlek och framförallt respekt för sin häst!❤️ Att faktiskt värdera både sin egen OCH hästens lycka är det inte alla som gör, ska bli roligt att följa fortsättningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *