Snart slut på sommarlovet!

Nu närmar det sig hösttermin och jag ska ta emot nya elever. Spännande både för dom och för mig. Det kommer bli en höst då det händer mycket för min del. Jag har köpt lägenhet så jag flyttar i början av september. Arras ska säljas och jag tar emot en ny mentorsklass. Det blir som ett nytt kapitel i mitt liv, jag ser fram emot det samtidigt som det gör ont i hjärtat att Arras förmodligen inte kommer vara kvar hos mig.

På torsdag kommer en familj till oss där ena tjejen ska provrida Arras för andra gången. Det ska bli spännande. Jag har även en till väldigt trevlig tjej som vill komma i slutet av veckan 🙂 Jag talades vid med Arras uppfödare igår kväll och det visade sig att hon har en fin unghäst som ska ridas in under hösten. Den är efter Ampére och undan ett tyskt sto och jag minns tyvärr inte pappan i det ledet. Det fanns Weltmeyer där vet jag iallafall. Om Arras blir såld här så kommer jag åka upp och titta på honom.

Igår red vi för Anki och fokus låg på att få honom mjuk, loss och aktiv. Ibland finns det en liten tendens att jag driver på framåt utan att stämma av och då blir det lite platt och ”springigt”. Det räcker med att Anki nämner det för mig, så faller bitarna på plats. Jag måste också vara lite snabb i förhållningar, så att jag då tar en halvhalt och lättar, så jag inte blir kvar för länge i mina halvhalter.

Arras blev väldigt fin efterhand och vi gjorde många långa diagonala slutor. De till höger känns väldigt okomplicerade. Till vänster vill vi att han ska ta för sig mer uppåt framåt, samtidigt som han ska vara mjuk och smidig i sidan. Mot slutet växlade vi mot passage-trav och Arras jobbade på riktigt bra. Riktigt roligt pass med andra ord!

IMG_5356

/Maria

 

9 reaktioner på ”Snart slut på sommarlovet!”

 1. Gud vad spännande! Måste kännas bra att våga ta det steget och det känns okej nu! Håller tummar och tår för er båda <3

 2. Ojojoj det var mkt nytt på en gång. Förstår att sälja Arras kommer att vara skitjobbigt, men tänk vad spännande med allt det andra ☺️

  1. Haha jag vet, det är mycket på en gång nu… Planen att sälja Arras är dock inget spontant beslut utan har vuxit fram sedan en lång tid tillbaka… Spännande minst sagt!

 3. Låter som en spännande höst 🙂 men lite vemodigt med arras såklart men du kommer ju inte släppa honom till något annat än ett toppenhem så det kommer ju bli bra det oxå! Roligt om det blir en ny ung förmåga, både för dig och oss som läser bloggen 🙂

 4. Åh jag lider verkligen med dig, samtidigt som det såklart är väldigt spännande! Men vet att jag skrivit detta innan, och jag fick ju lite hastigt och lustigt sälja min häst som jag hade efter en ridolycka 2009.. Det är nu den jag köpt tillbaka igen, och det känns bättre än någonsin ihop med honom.. På något sätt kanske det var meningen just då att han skulle säljas, för att sedan få komma tillbaka till mig igen?! Jag försöker iaf tänka så, och kanske det kan finnas en sådan mening för dig och Arras också sedan?! Vem vet 🙂
  Ska bli kul att ev få följa dig ihop med en unghäst sedan iaf, och även hur Arras kommer få det ihop med en tjej/kille som kommer bli något utav det lyckligaste i världen 😀

 5. Spännande höst minst sagt!
  Jag har också lite nytt på gång, framförallt jobbmässigt då jag precis går över från vikariat till tillsvidaretjänst -och troligtvis kommer få byta skola. Chefen hade en plan dör jag får två nya skolor -och det är alltid mycket att ta in.
  Sedan har jag ju ny häst -iofs sedan drygt 2 mån tillbaka, men nu när vi börjat lära känna varandra så ska vi försöka komma ut och träna osv och har första träningen inplanerad. Själv har jag inte tränat på över ett år pga skadad häst och sedan hästlös, så jag kommer säkert få skämmas lite över olater man lagt sig till med, men ändå kul att vara igång!

  Tufft med Arras, men tänk så roligt någon annan kan ha med honom och lära sig hur mycket som helst på. En sån gentleman skulle man haft!
  Hoppas man får se dig på en ny unghäst längre fram i höst 🙂

 6. Åh vad spännande det låter! Jag själv ska börja plugga till lågstadielärare till hösten och det ska bli jätteroligt! 😀

  Denna häst är ju så himla snygg! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *