Från Hagfors!

Hej på er!

Nu har jag kommit hem från Hagfors. Det blev en mindre lyckad helg tyvärr. En del saker har varit bra, andra lite sämre. Första dagen gjorde Arras fina piaffer. Piafferna har innan tävlingen varit bättre en någonsin så det var kul att vi fick till dom. Första dagen var piafferna från skritt. Vi missade dock en ökning i galopp där Arras slängde om och bytte galopp alldeles för tidigt. Jag missade då ökningen och bytet som vi bland annat fick 0 på. Han var taggad i galoppökningen som bara den så han blev lite spänd och då kom omslaget. Förarglig, enkel miss som inte ska hända egentligen 🙂 

Vi lyckades inte med bytena i varje heller första dagen tyvärr, det är tekniskt svårt. Men vi red över 60% och det får jag vara riktigt nöjd med, med tanke på att vi fick 0:or, 2, 3:or på tre punkter av tre domare. Det har vi inte råd med!

Andra dagen spände jag bågen lite extra. Arras går allra bäst inomhus på underlag med lite svikt. På utebanan i helgen var det lite stumt och det märktes för Arras blev lite kort och spänd. Det var Int IB idag. I första piaffen hände absolut ingenting trots att jag drev som en dåre. Arras trodde jag menade halt eller skritt, stannade till och vi fick inte alls till någon piaff tyvärr. Därmed sjönk poängen i bött och även övergångsbetyget till passage blev pannkaka. 

I en piruett råkade guldklimpen byta bak ett steg i en piruett och i tvåorna slog han om bak ett steg innan vi kom igång med tvåorna, spänning helt enkelt. Alldeles för mycket småmissar i kombination med de bottenpoängen vid första piaff-passagen gjorde att vi inte riktigt nådde upp till godkända procent idag 🙁 Det var många hästar som krånglade och det var väldigt låga procent på alla i klassen. Det ÄR himla svårt och jobbig för hästarna så jag grämer mig inte så mycket över att vi inte alltid får till det. Det är mycket som ska klaffa och jag måste sätta ganska mycket sprätt i Arras för att få energi till övergångarna och alla svårare moment i de klasserna, då kommer det ibland lite missar i och med det. 

Arras tyckte det var lite jobbig idag men se så vacker han är min prins <3 

   

    
    

    
 

Bilderna är tagna av pappa och Emma!

/Maria 

3 reaktioner på ”Från Hagfors!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *