Ny vecka!

Hej på er! Nu är det ny vecka och vi går in i den bästa månaden på året. De två kommande veckorna händer det en del roliga grejer och jag gissar på att dagarna kommer gå fort. Jag har ridit lite fler hästar, en åttaårig fux som jag inte vet stam på och en fin hopphäst som heter Hyacint. Den hoppar som en klocka men ryttaren ville ha lite hjälp med dressyrarbetet. Som Emma säger, det är nyttigt och roligt att rida flera hästar 🙂

Idag red jag för Anki. Arras blir lite kort i gången på utebanan just nu när det inte har regnat på ett tag. Han är lite känslig för underlaget min farbror Arras, men kom hur som helst igång fint under passet och det blev mer och mer tryck under sulorna på honom. Vi jobbade mycket med slutorna i galopp och saxen.

När jag har gjort slutan till vänster så ska jag ställa om och byta till höger och just den omställningen och bytet krånglade lite till en början. Eller den krånglade inte men kändes inte helt enkel om vi jämför med bytet från höger till vänster. När jag gjort slutan till vänster så ska jag ställa om och tänka rakt fram mot kortsidan innan jag byter till höger galopp. Jag fick nästan tänka att jag skulle flytta bogen till höger, innan bytet och när jag gjorde det så blev det riktigt bra. Om man ser honom framifrån så hamnade nästan bakdelen till höger om framdelen i bytet till en början. Travslutorna blev efter det här jobbet SUPERFINA, det var nog de finaste travslutorna Arras gjort någonsin, riktigt kul.

Imorgon blir det en lugn promenad för Arras och på onsdag ska Emma Andrée rida för då får jag besök från en gammal pluggkompis. På torsdag ska jag rida Dimman (Nexis Xandim) en liten sväng och även Arras såklart. Då börjar även Putte i Parken här i Karlstad, en festival som pågår i tre dagar!

IMG_8928.JPG/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *