Frisk?!

Det verkar som så!!

Vi började besöket på kliniken med att trava på rakt spår och på lina. Mini visade ingen hälta alls på det benet som har varit dåligt, däremot haltade hon några steg i höger varv, på det andra benet. Men det var bara de första stegen, sen sprang hon rent där med. Veterinären la inte någon större vikt på det. Sen böjdes hon, och det var inga anmärkningar där heller.

Efter det röntgade vi från olika håll och vinklar. Det var lite svårt att se på bilderna eftersom skon var kvar på, men det gick faktiskt inte att se samma streck som förra gången längre. Det var ett litet, litet streck där den misstänkta sprickan varit, men sådana fanns det lite här och var, och det var inget konstigt. Jag fick också se en annans häst röntgenbild som faktiskt hade en fraktur, och där syntes det en markant skillnad mellan gång 1 och 2 på bilderna. Frakturen blir alltså mycket tydligare när den inte längre är färsk, och inte som i Minis fall tvärtom.

Så veterinären tyckte att jag skulle börja sätta igång henne, fast samtidigt vara uppmärksam på om det blir något mer. Då måste vi in och röntga direkt.

Så imorgon ska jag skritta på min fina Mini-häst! 😀

 

//Emma

11 reaktioner på ”Frisk?!”

  1. Meeen vad härligt! Hoppas ni nu kommer igång snabbt och smärtfritt så får du väl se det som om hon fick ett litet sommarlov då kanske?! 😉 Kan ju hoppas det gjort henne lite gott samtidigt (man får försöka se det så iaf ;D) Glad för eran skull!

    1. Jätteskönt!! Ja det blev ju faktiskt ingen längre vila, så kanske det bara gjorde gott?! Mini har älskat sitt liv på grönbete iallafall! 😉 /Emma

  2. Så skönt för er att det inte var värre! =D
    Håller tummarna att igångsättningen flyter på bra! / Petra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *