Fin idag!

Idag red jag Arras på utebanan. Jag lyckades pricka in strålande solsken, strax efter att jag ridit drog åskan in över Grava-Rud!

Arras var fin och mjuk även idag. När jag värmer upp i en rundare form i trav och galopp har jag aldrig speciellt mycket i handen, jag vill dock att han själv söker sig framåt – nedåt och jobbar över ryggen. Arras är ganska lik Montana i känslan. Mjuka båda två och man vill att dom lite rundare i formen till en början, eftersom de gärna blir lite korta och höga om de själva får välja.

I galopp jobbade jag honom på längs med långsidorna. Jag flyttade honom för ytterskänkeln med näsan mot staketet. När vi var i höger varv så flyttade jag honom för vänsterskänkeln och ställde honom till vänster. Efterhand ställde jag över till höger och rundade honom för högerskänkeln samtidigt som jag flyttade honom för vänsterskänkeln. Det här jobbet gjorde honom väldigt fin. Jag red på med bra energi och fick ta en del halvhalter så att han inte blev för flack.

När jag jobbade honom i passage så avslutade jag varje passage-sekvens med en öppna. Eftersom Arras ibland petar in höger bak så fungerade det arbetet väldigt bra i höger varv. Ibland vill han skjuta ur passagen och släppa bakbenen, just därför fungerar öppnan väldigt bra!

Bild från häromdagen:

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *