Onsdag!

Vad typiskt att regnet öser ner utanför fönstret i Karlstad, lagom till att jag ska gå på sommarlov. Vi får hoppas att det snart vänder, sol och 20 grader tack!

Idag red jag ganska tidigt, innan jobbet och Arras är ju en ”morgonhäst”. Glad och positiv på morgonen. Han har inga problem med att jag tar ut honom för ridning på morgonkvisten. Idag valde jag kandaret för det var väldigt längesedan nu och jag ville se hur han kändes på det.

Vi skulle kunna säga att vi gick från pannkaka till solsken under dagens ridning. Skönt att det gick åt det hållet. I början jobbade jag honom rund och i lätt sits i galopp. Jag red på rakt spår och formade honom till vänster och det gick bra, när jag sedan skulle forma över till höger så blev det motstånd och han började slå om till korsgalopp. Jag fortsatte med att ställa till vänster och sedan övergå till lätt öppna med rund innersida och tillslut efter många försök kändes det jobbet bättre.

Känslan var att han inte var helt rund utan lite kantig i galoppen. Jag jobbade med kvalitén i sprången. Samlade upp galoppen lite och fyllde i den efterhand. Jag vill ju att han ska ta uuuut sprången och att de ska bli luftiga och det hade vi problem med idag. 

Jag jobbade i slutet med traven och inramningen där. Vi skrittade på fyrkanten och samlade skritten. Efterhand drev jag till lite extra och ville ha upp honom i passage. Det ville han inte gärna, jag lirkade och lirkade mellan skritt och passage och allt däremellan. Ibland får jag leka lite med honom och spela mellan skritt- tramp- trav med små steg- passage osv. Idag gjorde jag det och just precis det jobbet gjorde honom jättefin!! 🙂 

Vi avslutade passet riktigt bra och det känns himla skönt! 

  
 

SOMMARLOV!

/Maria 

En reaktion på ”Onsdag!”

  1. En bra övning när galoppen är lite kantig och kort tycker jag är att rida en typ av rätt tvär skänkelvikningen i galopp.
    Huvudet in mot väggen, flytta för ytterskänkeln så tvärt som hästen klarar av och samtidigt ställ hästen utåt ganska rejäl. Rid på i ganska friskt tempo så hästen verkligen tar i med ytter bak.

    Rid så efter långsidorna och ställ om och rid som på en halv volt på kortsidorna.

    Tycker det brukar hjälpa efter bara ett par varv. Hästen måste med denna övning verkligen sätta under bak under sig och släppa igenom innersidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *