Träning idag!

Idag tränade vi för Anki och det var två veckor sedan sist. Vi tog en träningsfri vecka efter SM:et men nu är det dags att komma igång igen tycker jag. Vi har inte en enda tävling på drygt en månad. Det känns lite tråkigt men det är bara att satsa på att spetsa formen till nästkommande tävling som blir Hagfors i slutet av juli.

Just nu är vi inte i någon strålande form tyvärr så det kanske är lika bra att det inte är någon tävling just nu. Idag fick vi till ett bra jobb tillslut men det var bra kämpigt. Jag fick slita och vi var rejält svettiga efteråt.

Känslan var att Arras inte riktigt var sådär kvick för mina hjälper och heller inte lika ”ihop” i kroppen. Jag fick jobba med att få en rund innersida och fånga upp på yttertygeln så att han blev bra inramad. Vi jobbade en hel del med skolor. Öppnor längst med långsidan och slutor på diagonalen.

I slutan till vänster vill Arras inte riktigt hålla sig mjuk i sidan och korsa över. Han blir lite lång och faller isär så jag fick jobba en del med mjukhet och lättheten i slutan. Öppnorna var bra åt höger men åt vänster fick jag jobba med att få en mjuk innersida och ta halvhalter på högertygeln.

I slutet fick vi passaga och piaffa lite, det var lite kämpigt tyckte Arras och släppte ryggen lite emellanåt. Det blev dock bättre och bättre. Anki tyckte att vi fick till en bra och nyttig träning, hon tyckte inte att jag skulle vara missnöjd utan tyckte att vi var på rätt väg. Jag är övertygad om att Arras kommer vara fin att rida imorgon 🙂 Jag ser fram emot att komma till Grava Rud så vi kan brassa på och leka lite i skogen, det tror jag att vi kommer må gott av!

Är era hästar i form eller märker ni av att det varit lite varmare ett tag?


/Maria   

6 reaktioner på ”Träning idag!”

  1. Kan bara instämma. Gräsmagen gör det inte bättre. Känns som att man rider i en brant nedförsbacke…. Suck, nästa vecka blir det halvdagen på grus och halvadagen på gräs inför kommande tävling i Falkenberg.

    1. Intressant, Anki sa också att hennes hästar hade varit lite sega… Brant nerförsbacke var helt rätt beskrivet, tungt! Arras ska börja gå på lite gräs under veckan men bara lite gräs, han får jag vara lite försiktig med så han inte får fång 🙂 Lycka till i Falkenberg!!

  2. Min får med gräsmage men han trivs i värmen, blir bara finare ju varmare det är! Synd att en annan inte orkar hänga med riktigt lika bra i värmen;) kram

    1. Haha både jag och Arras gillar allra bäst när det är runt 15 grader…när vi ska träna alltså 🙂 kram kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *